Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Lascu Ilie incearca puciuri, dar nu-i ies

Sanctiunea intirzie pentru PSD-istul Lascu Ilie. Desi acestuia i s-a promis sanctionarea de catre insusi presedintele organizatiei municipale, deocamdata, Ilie nu a fost pus in discutia colectivului. Acesta urmeaza sa-si primeasca pedeapsa pentru ca a indraznit sa spuna in plenul Conferintei judetene a partidului ca actuala conducere judeteana nu prea iese in presa, ca sint prea putini dintre colegi care muncesc pentru partid, si care catadicsesc sa vina la sedinte si sa-i propuna lui Ion Iiescu sa candideze pentru un nou mandat, la presedintia partidului, asigurindu-l totodata, ca are destui sustinatori la Braila, pentru o eventuala candidatura.
Mihai Tudose a declarat ieri, in carul unei conferinte de presa, ca i-a consultat pe colegii sai, pentru a afla daca gindesc si ei ca Ilie, si daca acesta se face exponentul lor, prin declaratiile pe care le-a facut, si a constatat ca nimeni nu este alaturi de cel care a devenit de mult oaia neagra a organizatiei: "Am intrebat la modul cel mai democratic daca Ilie Lascu a vorbit in numele cuiva si l-am intrebat si pe presedintele organizatiei din care face parte acesta daca s-a discutat despre aceste lucruri si Ilie a fost mandatat sa faca astfel de declaratii. Mi s-a spus ca nici vorba. Chiar colegii lui m-au informat ca la prima sedinta de organizatie il vor intreba direct in numele cui a vorbit la Conferinta judeteana. E dificila treaba, cind este de facut ceva constructiv nu prea pot, dar cind e vreun eveniment mai important, iese in fata cu astfel de declaratii. In rest, “sint functionar si nu prea pot sa fac politica”. Este o atitudine individuala. Eu, desi sint presedintele organizatiei municipale, nu imi permit sa vorbesc in numele acesteia, atit timp cit nu am discutat cu colegii si nu am mandatul lor. Eu, cel mult, pot sa exprim un punct de vedere personal. Asa si domnul Lascu Ilie, poate sa exprime puncte de vedere personale, dar nu vii tu si zici ca vorbesti in numele brailenilor".

Oportunitatea de a fi bagat in seama

Intrebat daca aceasta atitudine il poate face pe Lascu sa-si piarda calitatea de membru de partid, Tudose a declarat: "Eu cred ca aceasta atitudine il poate face sa piarda anumite oportunitati de a fi bagat in seama, in primul rind de catre membrii de partid. Nu a fost foarte mult bagat in seama, dar toti colegii de partid au in minte foarte vie amintirea puciului pe care l-a incercat domnul Lascu acum doi ani cind, in stilul vechilor “braileni”, unii plecau la Inalta Poarta, duceau sacul cu galbeni si se intorceau de acolo cu pecetea de conducator. A incercat sa faca si el chestia asta si i s-a parut ca acum este momentul porivit sa faca din nou acest lucru. Uite ca nu i-a mers, nici acum doi ani, nici acum".
Si consilierul Doru Damian crede ca Ilie a sarit calul, cu declaratiile de la Conferinta Judeteana si ca este orbit de ambitiile sale de a reveni in prim-planul politicii locale: "Nu a fost posibil ca noi sa aflam de la televizor ca avem un nou presedinte la Braila. Nu se poate chiar asa, o organizatie de partid este o adunare de oameni liber consimtita, nu ma obliga nimeni sa vin la partid, si nu poate nimeni sa-mi impuna lideri. Daca accept niste lideri din punct de vedere democratic, este pentru ca majoritatea si-a exprimat aceasta dorinta. Sint chestiuni care depasesc limita decentei".

"De ce-l deranjeaza aceste adevaruri, desi le-a vazut cu ochii lui?"

Lascu Ilie nu se arata insa deloc intimidat de amenintarile cu sanctionarea. Acesta considera ca nu este democratic sa incerci sa timorezi membrii de partid, atunci cind acestia isi spun parerea. Mai mult, Ilie declara ca nu a vorbit in nume personal, asa cum sustine conducerea PSD, ci a prezentat opiniile mai multor colegi, cu care s-a consultat anterior, in mai multe rinduri: "Ceea ce am spus eu acolo a reprezentat rezultatul unor discutii pe care le-am purtat in organizatia de baza, din Hipodrom. Eu cred ca ai mei colegi, cu care am discutat aceste lucruri, nu vor fi atit de ipocriti sa nu recunoasca acest lucru. Eu sint sigur ca nimeni altcineva din sala nu a inteles ceea ce a inteles Tudose, ca as vrea sa-i jignesc pe colegi si conducerea partidului. El, fiind asa de viteaz si de priceput in toate, a cautat nuante in ce am spus eu. Dar chiar Tudose personal si cu Aurel Simionescu au venit la o sedinta si s-au convins ca din sutele de membri din scripte, nu erau acolo decit vreo sapte. De ce-l deranjeaza aceste adevaruri, desi le-a vazut cu ochii lui? Sint chestiuni evidente. Chiar atunci s-a discutat intre colegi: “domnule, astia sintem, putini, dar trebuie sa fim tari si sa muncim cit zece!”. Ati vazut reactia salii, la cele ce am spus eu, si asta a fost o dovada ca ce spun nu este o minciuna. Acele critici nu il vizau pe Tudose sau pe Stancu, ci erau doar un indemn, pentru a fi mai uniti. Eu tin la acest partid, pe care l-am construit de la zero, aproape in clandestinitate, in anul 1992. Cind am venit eu, nu era nimic, am luat-o de la zero, Mihai Matetovici a fost primul membru PSD, iar eu al doilea. Eu l-am adus si pe Tudose si l-am ajutat sa urce, l-am pus seful de cabinet al lui Matetovici".
Categorie articol: 

Comentarii