Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Lasă-i să te vadă, vineri! #şîei, #şîvotanţiilor, #şîeu!

Oriunde ai vrea să pleci din colţul acesta de ţară, inevitabil, primii cel puţin 100 de kilometri eşti nevoit să-i parcurgi pe un drum îngust, sufocat de maşini, plin de gropi ori denivelări, cu câte o singură bandă pe sens. Da, vorbesc despre Brăila şi Galaţi, cea de a doua mare aglomerare urbană din România,  care în ultimii 30 de ani n-a reuşit să-şi construiască nici măcar un metru de şosea mai de Doamne ajută. Spre Focşani sau Râmnicu Sărat, de exemplu, porţiuni întregi de asfalt arată ca după bombardament, spre Buzău, te simţi ca într-o barcă pe valuri, spre Constanţa, vara, ca într-o conservă, iar spre Bucureşti, via Autostrada Soarelui, să te înarmezi brăilene şi gălăţene cu răbdare şi tutun, dacă ai puţin “noroc”, la bariera de la Drajna stai pe dreapta şi 40 de minute. În blestemat colţ de Românie ne-a mai fost hărăzit să trăim, un colţ spre care şi din care e tot mai greu să vii ori să pleci! Ore întregi pierdute aiurea în trafic, nervi, stres şi înjurături. Neputinţă şi frustrare.

Dăm vina pe şoferi, “indisciplinaţii naibii”... e atât de simplu, dar, de fapt, nu şoferii sunt problema, oricât de tupeişti sau inconştienţi ar fi. Se grăbesc. Toţi ne grăbim spre ceva sau cineva! Asta e lumea, ăsta e vârtejul care ne-a prins, un vârtej în care mobilitatea şi timpul sunt esenţiale. În ţările civilizate spre care tot privim cu jind 100 – 150 km înseamnă o navetă banală. Pentru noi, o aventură plină de pericole şi risc. O aventură din care, din când în când, unii ies brusc, tragic şi definitiv. Dar cui să-i pese că de la un an la altul murim tot mai mulţi pe şosele... Maşinile lor cu girofar şi antemergători au drum deschis! Ce contează că în vacanţele noastre toată ţara se transformă într-un imens blocaj în trafic... Din vacanţele lor din resorturi de lux, în care ajung doar cu avionul, nu se vede. Iar când se vede, toată sufocarea, toată gâtuirea asta e pusă, cum altfel!?, pe seama bunăstării cu care ne-a învrednicit preamăritul PSD. “Toate drumurile au început (sic!) să fie aglomerate, pentru că economia a crescut în aceşti 2 ani foarte mult”, spunea Dragnea acum câteva zile. Nu-i aşa, măi nesimţitule?! NU ne mai încape România de atâta huzur! Impostorule!

Chiar şi numai pentru această impertinenţă, vineri, tu, brăilean sau gălăţean,  ar trebui să fii în stradă! 15 minute, începând cu ora 15.00, vineri, 15 martie, arată-le nesimţiţilor care îţi conduc ţara că te-ai săturat! Te-ai săturat de atâta prostie, de atâta impostură, de atâta nepăsare, dar, mai ales, de atâta obrăznicie. Opreşte-te din ce faci pentru 15 minute! Oraşul tău, ţara ta au nevoie de asta!

Aşa e, au dreptate postacii care îşi rup degetele comentând furibund pe internet cât de inutilă e această mişcare, aşa e!, sâmbătă dimineaţă, când te vei trezi, nu-ţi vei găsi ţara împânzită de autostrăzi şi nici oraşul cu şosele coală de hârtie. NU te vei trezi nici mai fericit, nici mai bogat. Dar el, acel monument de ipocrizie numit Liviu Dragnea, şi toţi căţeii lui vor înţelege că nu mai eşti doar un INS dintr-o naţie de proşti care pune botul la toate minciunile şi aberaţiile lor. Tu doar opreşte-te, vineri, 15 minute, iar sâmbătă dimineaţa poate vor înţelege: TE-AI TREZIT!

Umple Facebook-ul de selfie-uri şi poze cu hashtag şîeu. Aşa e, n-o să construieşti prin asta niciun micrometru de autostradă. Dar le vei arăta că ţi-a ajuns cuţitul la os!

Nu protesta în tăcere, umple Facebook-ul de hashtag şi obligă-i să te vadă! #şîei, #şîvotanţiilor, #şîeu!

Noi, jurnaliştii de la Obiectiv, aşa o să facem! Vineri, 15 martie, ora 15.00, vom fi în faţa redacţiei, pentru 15 minute, şi vom umple Facebook-ul cu poze. Fă #şîtu la fel!

 

P.S. Habar nu am care va fi finalul acestei mişcări - protest, dar un lucru mi-e clar: pentru ca răul să triumfe,e suficient ca oamenii buni să nu facă nimic.
Categorie articol: 

Comentarii