Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Lansare de navă la şantierul naval

De precizat că livrarea acestei nave s-a făcut cu mult înainte de termenul iniţial stabilit prin contract. La eveniment au participat alături de navaliştii brăileni şi reprezentanţi din partea celor două companii străine, colaboratorii şantierului naval brăilean, precum şi reprezentanţi ai autorităţilor locale. După emoţiile cauzate de faptul că sticla de şampanie a refuzat, de trei ori la rând, să se spargă când a lovit corpul navei, a intervenit salvator directorul "STX OSV Brăila", Laurenţiu Rusinoiu, căruia, cu un scurt avânt, i-a reuşit manevra.
Potrivit informaţiilor prezentate, nava "Mangystau - 3" este un spărgător de gheaţă lung de 66 m şi lat de 16,4 m şi a fost proiectat de "Aker Arctic", o subsidiară a "STX OSV" AS, având clasa de gheaţă 1A Super, conform regulilor de clasificare finlandezo-suedeze. În plus, ca şi "surorile" livrate pe parcursul anilor precedenţi, nava a fost proiectată şi echipată cu scopul de a fi utilizată şi pentru alte operaţiuni precum lupta împotriva incendiilor, salvare şi remorcare în ape puţin adânci. Aşa cum am spus, beneficiarul acestora este "JSC Circle Marine Invest", care prin subsidiara "Caspian Offshore Construction" din Kazahstan operează navele în câmpul Kashagan din nordul Mării Caspice.
Valoarea totală a celor trei contracte pentru navele livrate de şantierul naval local este de aproximativ 90 milioane euro.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii