Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Lansare de carte la Muzeul Brăilei

• scriitorul Radu Sergiu Ruba lansează miercuri volumele GUANTANAMO şi UN MIC ARHIPELAG

 

Miercuri, 13 noiembrie 2019, de la ora 17.00, la Muzeul Brăilei “Carol l” sala “Regele Ferdinand şi Regina Maria” va avea loc o dublă lansare de carte a scriitorului Radu Sergiu Ruba, în prezenţa autorului. Volumele GUANTANAMO şi UN MIC ARHIPELAG vor fi prezentate de dr. Viorel Coman, iar evenimentul va fi moderat de prof.univ.dr. Ionel Cândea.

Poet, eseist, prozator şi radiojurnalist, Radu Sergiu Ruba s-a născut la 14 octombrie 1954, în Ardud, Satu-Mare. La unsprezece ani şi-a pierdut complet vederea.  A absolvit Facultatea de Limbi Străine, franceză-engleză, Universitatea Bucureşti. A debutat editorial în 1983 cu un volum de poeme urmat de alte cinci. A mai publicat trei cărţi de interviuri şi eseuri, trei romane, cel mai recent la Tracus Arte şi două volume de proză scurtă. A alcătuit, de asemenea, o antologie şi a tradus din literatura franceză. Romanul său, O VARĂ CE NU MAI APUNE , care a obţinut Premiul Academiei în 2016 a beneficiat de traduceri în engleză şi în italiană. Scriitorul a fost distins cu numeroase premii în ţară şi în străinătate şi cu Ordinul Meritul Cultural al României în grad de Cavaler.

“Ai aici un bilet, atenţie, până la capătul de linie, e un tren regio, adică personalul de altădată. Pleacă din Gara de Nord la nouă fără cinci. Nu mergi până la capăt, cobori la a şaptesprezecea staţie, le numeri bine, să fie gări mai mari, mai mici, halte, mă rog, nu opriri întâmplătoare. Acolo vei fi aşteptată şi ţi se va spune ce ai de făcut. Înainte de coborâre, îţi înfăşori capul în şalul ăsta, uite-l aici, făcut sul. Nu trebuie să ţi se vadă părul. Îi musai ca o vreme să stai ascunsă. Dacă asculţi de mine şi de încă un moşneag la fel ca mine, vei fi ocrotită. Tu ştii, ştiu şi eu, ştie şi el, ştiu şi alţii pe care-i doare şi cărora le pasă, că tu ai dreptate. Dar nu-i de niciun folos să mori ori să dispari cum vor ei, cu tine ar dispărea şi adevărul”, spune autorul în GUANTANAMO.

 
Categorie articol: 

Comentarii