Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Lansare de carte

• astăzi, de la ora 17,30, la Secţia “Etnografie” a Muzeului Brăilei “Carol I” are loc lansarea cărţii Poezia şi râuri de cafea, de Armanda Filipine

 

Vineri, 29 noiembrie 2019, ora 17.30, la Secţia “Etnografie” a Muzeului Brăilei “Carol I” are loc lansarea cărţii Poezia şi râuri de cafea, de Armanda Filipine. Evenimentul va fi prezentat de: Vasile Datcu, Adi Secară  şi Valentin Popa şi moderat de Zamfir Bălan.

“ În cartea ei, Armanda abordează problemele eterne ale poeziei: bucuria pentru bucuriile lumii şi tristeţea pentru tristeţile lumii. Ne bucurăm odată cu autoarea pentru fiecare floare ce se deschide din mugur, pentru orice fluture ce umblă năuc după nori; ne întristăm pentru frunzele căzute toamna, pentru morţii din Decembrie '89. Desigur, omul are şi alternativa contrarie, dar în acest caz ne îndepărtăm de poezie, ducându-ne indubitabil spre proză iar la capăt de tot, spre metafizică. Partea cea mai bună a cărţii Armandei stă în inocenţa robustă, în puritatea observaţiei, semn că acel copil din noi care, în cele mai multe cazuri dă semne de îmbătrânire precoce, la ea se salvează intact rămânând, iată, o promisiune cu reală acoperire”, spune Vasile Datcu.

 

 
Categorie articol: 

Comentarii