Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Lansări de cărţi, reviste, sesiuni de comunicări, cu ocazia Zilelor Colegiului "Murgoci"

În cadrul evenimentelor dedicate patronului spiritual al Colegiului "Gh. M. Murgoci", a fost lansată revista şcolii, "Muguri", prima revistă şcolară cu copertă 3D, fiecare exemplar având şi ochelarii necesari pentru a vedea coperta în acest sistem. Revista este coordonată de prof. Diana Popovici şi Camelia Munteanu. Sunt prezentate interviuri, eseuri, puncte de vedere despre literatura brăileană, poezii create de elevi, dar nu lipsesc nici problemele şi curiozităţile.
Tot ieri, în Amfiteatrul Mare a fost prezentată cartea "Reîntoarceri. Semnături celebre pe documente de arhivă", aparţinând scriitoarei Maria Cogălniceanu. Câteva elemente din biografia Mariei Cogălniceanu a oferit cadrul didactic Daniela Drăghici, apoi a punctat elementele care dau valoare volumului amintit. Profesoara dr. Emilia Lica a explicat şi ea elevilor importanţa cărţii din punctul de vedere al istoricului, apoi a fost lansată revista "Vox Historiae", acest număr fiind dedicat comunităţilor de români din ţările vecine. Mai sunt articole despre evoluţia frumuseţii, despre mistere neelucidate sau secrete din culisele istoriei. Elevii care au frecventat societatea de istorie "A. D. Xenopol" au primit şi ei diplome. Maria Cogălniceanu a fost profesoară de limba română la mai multe licee brăilene şi a fost pasionată de opera lui Istrati pe care a studiat-o cu mare atenţie şi a publicat apoi mai multe volume dedicate acestui subiect.
În cabinetul de geografie a avut loc concursul elevilor de gimnaziu "Danubiana", iar în Amfiteatrul Mic s-a dezbătut problema prezenţei lui Dumnezeu în vieţile noastre. Laboratorul de fizică a găzduit sesiunea interdisciplinară de comunicări fizică-biologie, iar în cel de chimie s-a derulat sesiunea dedicată acestei discipline şi s-a lansat revista "Chimia de nota 10". Tot ieri s-au mai desfăşurat sesiuni de comunicări la matematică, franceză şi engleză, au fost prezentate revistele "Celebrating english" - publicaţie virtuală, şi ITeam. S-a vernisat şi expoziţia "Osterfeier" a elevilor de clasa a VIII-a şi s-au premiat câştigătorii concursurilor de eseuri în limba germană şi de informatică. În sala de sport a avut loc finala la fotbal şi un concurs de tenis de masă.
Categorie articol: 

Comentarii