Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Laminorul" va plati datoriile catre AVAS

Actionarii SC "Laminorul" au aprobat in cadrul unei recente adunari generale plata datoriilor societatii brailene catre Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS). Cea mai importanta dintre datoriile in discutie este cea generata de decizia Consiliului Concurentei, care a declarat ilegal un ajutor de stat acordat unitatii in urma cu aproape doi ani. Acest ajutor a imbracat, in conformitate cu prevederile OUG nr.108/2004, forma unui Imprumut rambursabil In limita sumei de 95 miliarde lei pentru o perioada de 3 ani, cu un termen de gratie de 12 luni atit pentru rata de capital, cit si pentru dobinda.
Dupa efectuarea unei investigatii in acest caz de catre inspectorii de concurenta, institutia a anuntat ca, in sedinta de Plen din data de 23 martie 2005, Consiliul Concurentei a decis ca ajutorul de stat acordat de AVAS societatii comerciale SC "Laminorul" SA Braila este ilegal si incompatibil cu prevederile legislatiei In materia ajutorului de stat. In consecinta, Consiliul Concurentei a interzis Imprumutul si a solicitat AVAS recuperarea acestuia cu dobinzile aferente, Intrucit a fost acordat In conditii preferentiale unei Intreprinderi In dificultate, iar ajutorul pentru salvarea si/sau restructurarea unei Intreprinderi siderurgice In dificultate este interzis. Mai mult, potrivit Consiliului Concurentei, "Laminorul" nu putea beneficia de nici un alt tip de ajutor de stat avind In vedere situatia financiara dificila In care se afla societatea braileana la vremea respectiva.
Important de subliniat este ca actualul actionar majoritar - "Donau Commodities" s-a angajat, sub sanctiunea desfiintarii contractului de privatizare, sa asigure plata catre AVAS a ajutorului de stat acordat societatii in acest context, decizia actionarilor fiind practic doar o procedura formala.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii