Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Laminorul" a trecut pe profit

Afacerile producatorului de profile laminate si sirma SC "Laminorul" SA Braila au crescut de aproximativ trei ori in primele trei luni ale anului, la 12,3 milioane de lei, iar compania a trecut pe profit, cu un cistig de 9,14 milioane de lei, dupa pierderile din perioada similara a anului trecut. Veniturile firmei au crescut de circa 4,3 ori, la 21,8 milioane de lei, iar cheltuielile s-au majorat cu 78,3%, la 12,66 milioane de lei, potrivit datelor transmise de firma, pietei Rasdaq.
In luna martie a acestui an, "Laminorul" a vindut un teren cu suprafata de circa 22.200 de metri patrati, pentru care a incasat 11,4 milioane de lei. Compania a anuntat, recent, ca intentioneaza sa-si majoreze capitalul social cu 5,47 milioane de lei, la 42,35 milioane de lei, prin aport in numerar din partea actionarilor.
Ca termen de comparatie, in primul trimestru al anului trecut, compania a consemnat o cifra de afaceri de 4,18 milioane de lei, insa a inregistrat pierderi de doua milioane de lei. "Laminorul" a inregistrat anul trecut afaceri in urcare cu 43,2%, la 29,8 milioane de lei, insa firma a continuat sa inregistreze pierderi, cu un rezultat negativ de 10,2 milioane de lei.
"Laminorul" SA este o societate specializata in productia de materiale feroase sub forme primare si semifabricate. Actionarul majoritar a devenit recent prin privatizare "Donau Commodities" SRL, care detine 13,32 milioane de actiuni (73,13% din capitalul social). "Tubman (International) Limited" are 2,3 milioane de titluri (12,9% din capital), iar Autoritatea pentru Valorificare Activelor Statului (AVAS) detine 0,84% din capital (150.528 actiuni). "Donau Commodities" are ca asociat unic societatea "Donau Commodities Handels GMBH", inregistrata in Austria, avind ca obiect de activitate comertul cu ridicata pentru metale si minereuri metalice.
Categorie articol: 

Comentarii