Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Laminorul " a terminat de achitat imprumutul de la AVAS

Potrivit unui comunicat de presa al Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), societatea "Laminorul" Braila a finalizat achitarea unui imprumut acordat in urma cu aproape 4 ani de catre fostul APAPS, transformat ulterior in AVAS. "Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului a incasat din activitatea de valorificare a creantelor, in primele sase luni ale anului 2008, suma de 72,58 milioane. Dintre cele mai mari sume mentionam ca din somatii si notificari am recuperat creante de la CN CFR Regionala Cluj - 5,09 milioane lei, “Contrasimex” SA Bucuresti - 3,61 milioane lei, “Laminorul” Braila - 1,43 milioane lei si “World Trade Center” - 940.563 lei". La solicitarea "Obiectiv", Biroul de Relatii Publice al autoritatii a explicat ca, punctual, in cazul "Laminorul", a fost vorba despre un imprumut acordat pentru plata facturilor la energie electrica si gaz metan pe care, prin ultimul virament, debitorul brailean l-a stins.
Potrivit aceluiasi comunicat, AVAS sustine ca suma totala de 72,58 milioane lei incasata in primul semestru prin recuperare de creante se compune din incasari din valorificarea activelor bancare - 17,16 milioane lei, din valorificarea creantelor comerciale - 10,47 milioane lei, din valorificarea creantelor preluate de la Ministerul Finantelor Publice - 4,87 milioane lei precum si din incasari din valorificarea creantelor preluate de la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate - 40,07 milioane lei.
Reamintim ca in noiembrie 2004, la presiunea salariatilor din "Laminorul" care amenintau cu ample miscari de protest chiar in prag de alegeri generale, Guvernul a aprobat un act normativ prin care perfecta acordarea unui imprumut de circa 9,5 milioane de lei cu termen de gratie de un an. Important de precizat este ca una dintre cerintele impuse de stat la reprivatizarea "Laminorul" a fost asumarea de catre investitor a obligatiei de achitare a acestui imprumut.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii