Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Laminorul" Braila Isi majoreaza capitalul

Actionarii SC "Laminorul", la propunerea presedintelui Consiliului de Administratie al unitatii, vor discuta la inceputul lunii viitoare majorarea capitalului social cu 7,4 milioane lei, prin conversia in actiuni suplimentare a unor creante ale noului actionar majoritar - "Donau Commodities" Bucuresti - precum si revocarea a 3 membri ai CA al societatii, printre care si actualul director general si presedinte al CA, Virgil Sinca, numit de AVAS. De asemnea, pe ordinea de zi se va afla si modificarea structurii Consiliului de Administratie, in sensul majorarii numarului de membri de la trei la cinci persoane, precum si alegerea noului CA.
Practic, in data de 7 si 8 septembrie, vor avea loc doua AGA - prima ordinara, iar cea de a doua extraordinara, aceasta din urma urmind sa modifice capitolul "Capitalul social" din actul constitutiv al societatii. Concret, valoarea capitalului social subscris varsat, dupa majorare, va fi de 36,88 milioane RON, impartit in 17,73 milioane de actiuni, viitoarea structura a actionariatului unitatii urmind sa apara astfel: SC "Donau Commodities" Bucuresti - 75,13794%, "Tubman International Ltd" - 12,97661%, AVAS - 0,84884%, iar alti actionari persoane fizice si juridice - 11,03661%.
O alta propunere care va fi discutata In AGA ordinara din 7 septembrie vizeaza aprobarea platii datoriilor firmei catre Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), asa cum actualul actionar majoritar al "Laminorul" s-a obligat prin semnarea contractului de privatizare. In plus, actionarii de la "Laminorul" ar urma sa stabileasca prin vot si delegarea si imputernicirea noului CA al firmei cu verificarea gestiunii tinuta de vechii administratori in perioada mandatelor acestora.
Reamintim ca firma "Donau Commodities" Bucuresti, cu capital integral austriac, a Incheiat recent cu AVAS un contract pentru preluarea a 68,8% din actiunile "Laminorul" Braila, cumparatorul angajindu-se sa investeasca aproape 10,8 milioane de euro si sa asigure un capital de lucru de 6,5 milioane de euro.
Potrivit informatiilor prezentate de catre AVAS dupa semnarea contractului de privatizare, pretul convenit pentru actiuni a fost de 221.374 de euro, iar investitiile vor fi orientate pentru dezvoltarea societatii (10 milioane de euro) si respectarea normelor de mediu (785.624 euro). "Donau Commodities" este o societate cu raspundere limitata, cu asociat unic "Donau Commodities Handels", firma austriaca specializata In comertul cu ridicata al metalelor si minereurilor metalice.
Categorie articol: 

Comentarii