Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Laminorul" şi-a redus pierderile la semestru

Astfel, la semestru, uzina a înregistrat pierderi de aproape 9,9 milioane de lei, faţă de 26,8 milioane de lei la finele lunii iunie 2010, la o cifră de afaceri în creştere de aproape 3 ori, la 480,2 milioane de lei. "Pierderea înregistrată de SC Laminorul la 30 iunie 2011, în valoare totală de 9,88 milioane lei, se datorează efectelor crizei economico-financiare globale, prin reducerea comenzilor de la beneficiarii interni şi externi, cât şi prin diminuarea considerabilă a preţurilor de vânzare a produselor realizate de societatea noastră, dictate de evoluţia preţurilor pe piaţa mondială a metalului", se arată în raportul companiei către piaţa de capital. De asemenea, creanţele la finele semestrului sunt în valoare de 567,14 milioane lei, în timp ce pentru aceeaşi perioadă a anului precedent acestea erau în valoare de 149,9 milioane de lei, ceea ce înseamnă o creştere de 417,17 milioane de lei generată - cum explică administraţia uzinei -, de creşterea volumului producţiei şi implicit a vânzărilor.

Mechel este una dintre cele mai mari companii din Rusia. Afacerile companiei includ patru segmente: minerit, siderurgie, feroaliaje şi energie electrică. Mechel asociază producători de cărbune, concentrat de minereu, nichel, oţel, produse laminate, armături metalice, energie electrică şi termică. Produsele companiei Mechel se comercializează pe piaţa internă şi piaţa externă.
În octombrie 2008, compania a înfiinţat Divizia Metalurgică Est-Europeană, care uneşte patru combinate metalurgice ale grupului Mechel: Mechel Târgovişte, Mechel Câmpia Turzii, Ductil Steel Buzău, Oţelul Roşu şi Mechel Reparaţii. Scopul principal al Diviziei este coordonarea activităţilor celor patru combinate cu privire la investiţii, modernizări, optimizarea şi reducerea costurilor de producţie, aprovizionarea şi distribuţia mărfii, precum şi alte activităţi comune.
Categorie articol: 

Comentarii