Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Laminoriştii, supăraţi că nu au mai primit prima de vacanţă

Conducerea organizaţiei sindicatului din uzină a explicat că prima de vacanţă este un drept salarial acordat la intrarea în concediu de odihnă a fiecărui angajat. "Din iunie nu s-a mai acordat prima de vacanţă, aproximativ 400 de salariaţi fiind în această situaţie neplăcută. Este dificil de estimat o valoare cumulată a drepturilor restante la acest capitol, pentru că prima de vacanţă este echivalentul salariului de încadrare al fiecărui angajat în parte. Din discuţiile de până acum cu administraţia au existat mai multe promisiuni, dar care în final nu au fost respectate. Există, totuşi, la acest moment semnat un protocol cu administraţia prin care se obligă să ne prezinte un grafic de eşalonare la plată a acestui drept salarial, astfel încât până la jumătatea lunii decembrie să se achite integral prima de vacanţă", ne-a declarat Constantin Iarca, liderul Sindicatului "Metal 94". De asemenea, sursa citată a explicat că pe parcursul întregului an, nu au fost probleme cu achitarea la termen a salariilor, acesta fiind principalul motiv pentru care salariaţii nu au reacţionat, deocamdată, la neonorarea poromisiunilor de plată ale administraţiei cu privire la prima de vacanţă. "Aşteptăm graficul de eşalonare şi dacă până la 15 decembrie nu se achită integral acest drept, oamenii sunt hotărâţi să treacă la mişcări de protest", a mai spus Iarca.

În altă ordine de idei, liderul sindical a punctat că de la iniţierea colaborării cu firma "Mechel Târgovişte", uzina brăileană nu a avut sincope în asigurarea frontului de lucru al propriilor angajaţi, existând perioade în care au fost funcţionale în acelaşi timp ambele laminoare.
Potrivit raportului semestrial, societatea a înregistrat o pierdere 24,2 milioane lei, faţă de 2,5 milioane lei la finele lunii iunie 2008, generată de criza economico - financiară globală, prin reducerea drastică a comenzilor de la beneficiarii interni şi externi, cât şi prin diminuarea considerabilă a preţurilor de vânzare a produselor realizate de societate, dictate de evoluţia preţurilor pe piaţa mondială a metalului. Pentru limitarea impactului negativ, "Laminorul" a încheiat în iunie 2009 un contract de procesare materie primă cu societatea comercială "Mechel Târgovişte" SA.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii