Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Laminoriştii pichetează mâine sediul companiei

* apoi sunt reclamate încălcări de către administraţie şi patronat a prevederilor din Contractul de Muncă pe unitate, dar şi din Acordul Social

Sindicatul de la "Laminorul" a anunţat că, în cursul zilei de mâine, va deschide seria protestelor salariaţilor uzinei, cu o pichetare a sediului companiei. Acţiunea de marţi va fi continuată şi în ziua de miercuri, după cum a anunţau liderul sindical, Constantin Iarca. "În zilele de marţi şi miercuri, adică 12 şi 13 iulie, între orele 14.00 şi 16.00, salariaţii vor trece la pichetarea sediului societăţii în semn de protest faţă de situaţia existentă la acest moment între sindicat şi administraţie şi patronat. În principal sunt nemulţumiţi de faptul că au eşuat negocierile anuale între părţi pe marginea Contractului Colectiv de Muncă, mai cu seamă capitolul creştere salarială. Dar lista nemulţumirilor este mult mai lungă, în sensul că sunt reclamate încălcări grave de către administraţie/patronat ale prevederilor CCM pe unitate, dar şi a Acordului Social, abateri care afectează angajaţii companiei", ne-a declarat Iarca, punctând că la acţiune se aşteaptă participarea a circa 200 de persoane cu menţiunea că nu vor fi scoşi oameni din producţie pentru a nu perturba activitatea uzinei. De precizat este că, potrivit lui Iarca, în ziua de 12 iulie desfăşoară proteste şi colegii de la "Ductil Steel" Buzău, companie membră a grupului rus "Mechel", din care şi "Laminorul" Brăila face parte. "Practic, cele două sindicate se solidarizează în acţiunile de protest îndreptate până la urmă şi împotriva patronatului care creează tensiuni în ambele companii prin poziţia obtuză în relaţia cu organizaţiile sindicale ale celor două societăţi", a mai spus sursa citată.
De precizat este că tensiunile dintre sindicat şi administraţia de la "Laminorul" au evoluat pe fondul eşecului negocierilor anuale privind CCM, angajatorul refuzând, potrivit sindicatului, să acorde o creştere salarială. Problemele au apărut încă din 2009, dar evenimentele s-au precipitat la începutul acestui an, după ce sindicatul s-a plâns comisiei prefecturale de dialog social privind nerespectarea de către administraţia uzinei a unor prevederi din CCM pe unitate şi din Acordul Social.
Societatea "Laminorul" face parte din grupul "Mechel", una dintre cele mai mari companii din Rusia cu afaceri în domenii precum minerit, siderurgie, feroaliaje şi energie electrică. Divizia Metalurgică Est-Europeană reuneşte alături de uzina brăileană încă 5 întreprinderi: "Mechel Târgovişte", "Mechel Reparaţii", "Mechel Câmpia Turzii", "Ductil Steel Buzău" şi "Ductil Steel Oţelu Roşu".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii