Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Labirintul admiterii la liceu (IV)

In fiecare an, pentru a ajuta elevii de clasa a VIII-a, publicam numarul de locuri, pe specializari, de la toate unitatile de invatamint liceal. De aceasta data, pentru fiecare specializare vom prezenta si disciplinele cele mai importante care se studiaza si meseriile pe care le obtin elevii la finalizarea anilor de studii. Vom prezenta azi filiera tehnologica, profilul servicii.

Filiera tehnologica

Aceasta filiera asigura o pregatire teoretica generala, dar si una de specialitate, prin studiul unor discipline specifice fiecarui profil si prin instruire practica. Finalizarea studiilor conduce la obtinerea unei calificari, cu posibilitatea practicarii unei meserii. La filiera tehnologica exista profilurile: Servicii, Resurse naturale si protectia mediului si Tehnic. La fiecare profil sint mai multe specializari. Azi vom prezenta profilul Servicii cu specializarile: Tehnician in activitati economice, Tehnician in administratie si Tehnician in turism. Admiterea la aceste clase se face pentru profilul servicii, apoi, in ordinea mediilor, la liceu, se face repartizarea pentru fiecare profil.

Specializarea - Tehnician in activitati economice

Cei care vor lucra in acest domeniu vor realiza evidente contabile, situatii financiare, finante si fiscalitate, asigurari, contracte economice, analiza pietei, statistici, negocieri in afaceri, prezinta si identifica instrumente de plata. Orientarea spre aceasta specializare este recomandata celor care pot efectua sarcini repetitive si au abilitati functionaresti. Se obtine diploma de tehnician in activitati economice.
Pentru aceasta specializare au fost aprobate zece clase, trei la Colegiul Economic "Ion Ghica" - ultima medie de admitere anul trecut fiind 8,11, trei la Grupul Scolar "Gh. K. Constantinescu" - 6,22, una la Grupul Scolar "Oncescu" Ianca - 6,76 si trei la Liceul Economic "P. S. Aurelian".

Specializarea - Tehnician in administratie

Pe parcursul acestei specializari se urmareste formarea elevilor pentru utilizarea echipamentelor birotice si pentru activitatea de secretariat, redactarea si trierea corespondentei, desfasurarea activitatilor specifice relatiilor publice, organizarea sedintelor de lucru. Natura activitatilor solicita atentie distributiva si concentrata de nivel superior, abilitati de comunicare si functionaresti, prezenta agreabila si disponibilitate la program flexibil. Se obtine diploma de tehnician in administratie. Este in planul de scolarizare o singura clasa, la Colegiul Economic "Ion Ghica" - 8,11.

Specializarea - Tehnician in turism

Elevii care parcurg aceasta specializare urmaresc dezvoltarea abilitatii de comunicare persuasiva, adoptarea unui comportament etic in relatiile publice si de protocol, realizarea activitatii de consiliere turistica si marketing turistic. Cei care se orienteaza spre aceasta specializare trebuie sa aiba putere de convingere, abilitati de comunicare, inclusiv intr-o limba de circulatie internationala, prezenta agreabila si de spirit, spontaneitate. Si la aceasta specializare este aprobata o singura clasa, la Colegiul Economic "Ion Ghica" - 8,11.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii