Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

La vremuri noi, tot ei

"Pleac-ai nostri, vin ai vostri/Disidentii mor ca prostii!" este o expresie care a facut cariera in primii ani de dupa 1990. Un remake dupa celebra "Rotatie a cadrelor" de pe vremea lui Ceausescu, completata cu soarta pe care, de regula, o au disidentii.
Expresia care a intrat in memoria colectiva imediat dupa '90 revine, iata, in actualitate in Romania anului 2008, cu ocazia negocierilor pentru formarea noului Guvern. Deosebirea este ca in loc de disidenti, care au disparut de ceva vreme din tara asta de pacat, cei care au ramas sa moara ca prostii sint alegatorii. Si asta pentru ca indiferent ce ar vota oamenii, vorba aia, cu simt civic, care inteleg sa-si faca datoria de buni cetateni, Romania va fi condusa, cel putin in urmatorii patru ani, de aceleasi figuri triste. Figuranti de care eu, unul, m-am plictisit sa tot aud, sa ii tot vad pe toate canalele tv (mai e un pic si ajung si pe Trinitas TV), sa ii simt adulmecind sunca din fasole.
Putin imi pasa ce coalitie se va forma pina la urma. Acum vad ca se vorbeste despre o uneala intre PDL si PSD, cu Theodor Stolojan prim-ministru. La fel de bine, insa, s-ar putea ca Traian Basescu sa se suceasca peste noapte, iar miine dimineata, intre doua stacane de zeama de varza sa spuna ca face Guvern doar cu UDMR si cu reprezentantii minoritatilor, sustinut din umbra de parlamentari-tradatori din PSD sau PNL. Oricum ar fi, iata ce nume de viitori ministri se vehiculeaza prin presa, nume scapate, sanchi, "pe surse", din interiorul partidelor: Vasile Blaga la Interne, Monica Macovei la Justitie, Miron Mitrea la Transporturi, Ilie Sirbu la Agricultura, Anca Boagiu la Externe, Sulfina Barbu la Mediu, Mihai Tanasescu la Finante, Radu Berceanu la Economie si lista poate continua. Cu totii au mai fost ministri ba in Cabinetul Tariceanu I, ba pe vremea Guvernului Ciorbea, ba in Neolitic, in frunte cu marele finantist, Theodor Stolojan. Si atit de priceputi au fost in timpul mandatelor lor, incit Romania a ajuns astazi intr-un loc de unde vad ca nici dracu' nu se mai inghesuie sa vina sa o ia.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii