Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

La un pas să-şi omoare tatăl, după o ceartă banală

• Dănuţ Alexandru Popa, de 20 de ani, va fi judecat pentru vătămare corporală comisă în condiţiile violenţei în familie • în decembrie 2016, tânărul şi-a înjunghiat tatăl în piept, după o dispută avută în bucătărie • lama cuţitului i-a străpuns victimei toracele, i-a fracturat o coastă şi i-a străpuns plămânul drept • victima a suferit leziuni ce i-au pus în primejdie viaţa, după ce a pierdut jumătate de litru de sânge

 

Anchetă ajunsă la final într-un caz grav de agresiune petrecută în urmă cu mai bine de un an într-o gospodărie de pe strada Matei Basarab, din municipiu.

Procurorul criminalist Mircea Ciutac, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila, a dispus trimiterea în judecată a inculpatului Dănuţ Alexandru Popa, în vârstă de 20 de ani, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de “vătămare corporală în condiţiile violenţei în familie”. Tânărul, care nu a mai avut probleme cu legea penală, nu a putut fi acuzat de tentativă de omor pentru că nu şi-a lovit tatăl cu intenţie, precizează anchetatorii. De altfel, victima a refuzat în mod constant să depună plângere penală împotriva agresorului.

Dănuţ Alexandru Popa locuia, în decembrie 2016 (când s-a petrecut incidentul) împreună cu tatăl şi cu mama sa, într-o gospodărie de pe strada Matei Basarab. În ziua de 16 decembrie 2016, ora 19:00, tânărul de 20 de ani se afla împreună cu tatăl său în bucătorie. Amândoi erau în stare de ebrietate. Procurorul de caz precizează:

“Între cei doi a izbucnit un conflict verbal. La un moment dat, în timp ce se aflau în bucătăria imobilului, inculpatul a luat un cuţit lung de 33 cm, din care lama 20,6 cm, cu care i-a aplicat persoanei vătămate (tatăl său - n.r) o lovitură în zona hemitoracelui drept. Imediat după ce a lovit persoana vătămată, inculpatul a încetat agresiunea şi a rămas în bucătărie. Din exterior au venit martorii P.P. (mama agresorului - n.r.) care a apelat serviciul unic de urgenţe (112) şi P.M. (fratele victimei - n.r.) care a scos cuţitul din plagă (!)”.

În aceeaşi seară, bărbatul înjunghiat de propriul fiu a fost transportat cu ambulanţa la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, unde a stat internat în perioada 16-27 decembrie 2016. Diagnosticul: “Plagă înjunghiată penetrantă în torace, cu fractură a coastei VII dreapta, hemotorax (500 de ml de sânge), plagă pulmonară, pneumotorax drept”. Leziunile suferite i-au pus victimei viaţa în primejdie şi au necesitat 30 de zile de îngrijiri medicale.

Audiat pe parcursul anchetei, tânărul de 20 de ani care şi-a lovit tatăl cu cuţitul le-a spus poliţiştilor că a făcut acest lucru din pricina alcoolului. Dănuţ Alexandru Popa a povestit cu lux de amănunte ceea ce s-a întâmplat în acea seară, “pe fondul reproşurilor şi jignirilor adresate de tatăl său”. Martorii audiaţi au confirmat declaraţia inculpatului, iar victima a spus că, într-adevăr, agresiunea s-a comis pe fondul stării de ebrietate, “de la o ceartă banală” care n-a durat mai mult de câteva minute.

Cazul se află acum în atenţia magistraţilor de la Tribunalul Brăila.
Categorie articol: 

Comentarii