Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

La Spitalul Judetean nu se fac disponibilizari

Consilierii judeteni Petru Pavel Ganciu si Bogdan Minescu baga mina in foc pentru faptul ca nu se vor face nici un fel de disponibilizari la Spitalul Judetean, in ciuda declaratiilor primarului Constantin Cibu, care sustinea recent exact contrariul. Cei doi au evitat sa spuna ca primarul nu are dreptate, ci au preferat sa gaseasca alte explicatii posibile pentru declaratiile edilului-sef. Astfel, Petru Ganciu, membru in Comisia de Sanatate a Consiliului Judetean, a explicat ca are date privind intentiile actualei conduceri a Spitalului Judetean direct de la sursa, a vazut documente oficiale in acest sens, si acestea nu prevedeau nici un fel de reduceri de personal. In acest context, Ganciu crede ca este posibil ca Cibu sa fi vorbit despre disponibilizari, dupa ce a citit in presa informatii trunchiate facute de diverse persoane: "Nu stiu daca primarul Cibu are sau nu dreptate. In momentul in care a spus acel lucru, citea parca un articol dintr-un ziar local, in care se spunea ca vor fi dati afara 200 de oameni, si daca nu ma insel, domnul Nicolae Saridache (liderul sindicatului Sanitas- n.r.) spunea asta, intr-un interviu. Si probabil ca domnul primar a spus, “domnule, trebuie dati afara, daca este adevarat asta!”. Va asigur ca oamenii nu vor fi disponibilizati. Domnul primar Cibu este un factor de decizie la nivel municipal si, ca sef al municipalitatii, are in grija lui cladirile municipiului, dar nicidecum structura de personal. Structura manageriala isi face un plan, si acest plan va spun ca eu l-am vazut si nu prevede disponibilizari".
Si consilierul Bogdan Minescu, membru in aceeasi Comisie de Sanatate, sustine ca nu este de asteptat sa fie operate disponibilizari la Spitalul Judetean. El a gasit o alta explicatie pentru declaratia primarului, pe aceasta tema: "Este posibil ca domnul primar sa se fi gindit la o anumita zona a structurii de personal, pentru ca spitalul are, pe linga medici, personal mediu, personal auxiliar, si o gramada de oameni care nu sint legati practic de actul medical, dar din pacate sint destul de multi. Si va spun si cum au rezultat: din adunarea celor trei spitale care au venit fiecare cu o gramada de personal auxiliar si care sint toti tinuti in activitate. Sigur ca daca socotim la ponderea spitalului, astia sint destul de multi. Probabil ca aceasta problema se va rezolva prin externalizarea serviciilor de instalatii, intretinere etc. Si mai este ceva: atunci cind serviciile care au fost externalizate pina acum s-au desprins de spital, au facut-o cu preluarea personalului aferent, deci nu s-au facut disponibilizari. In caietele de sarcini s-a prevazut ca si conditie obligatorie ca personalului respectiv sa-i fie crescut salariul cu 25% si sa primeasca tichete de masa".
Amintim ca primarul Constantin Cibu a declarat recent ca, un personal de 2000 de oameni pentru Spitalul Judetean, i se pare prea mult, si vor fi facute o serie de reduceri.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii