Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

La sfârşit de săptămână, “Demonstraţia” şi Cântăreaţa cheală”

• două piese de succes ale Teatrului “Maria Filotti”, jucate în Sala “Bujor Macrin”, sâmbătă şi duminică, de la ora 18.00

 

Sâmbătă, 13 aprilie 2019, de la ora 18,00 la  Sala Bujor Macrin se joacă  DEMONSTRAŢIA de David Auburn, regia Radu Nichifor.

Piesă a scriitorului american contemporan David Auburn, DEMONSTRAŢIA   este un spectacol  montat în spaţiul Sălii Studio (Bujor Macrin), de regizorul Radu Nichifor, un text câştigător al Premiului Pulitzer în anul 2001, o piesă care a avut parte de un spectacol cu o mie de reprezentaţii pe Broadway, dar şi de o ecranizare, în 2005, cu o distribuţie de excepţie – Gwyneth Paltrow, Anthony Hopkins, Jake Gyllenhaal.

Povestea o are în centru pe tânăra Catherine, moştenitoare a geniului matematic al tatălui său, profesor universitar de curând decedat, dar şi a bolii lui mentale care le-a chinuit amândurora ultimii ani. În ziua înmormântării acestuia, un fost doctorand al profesorului intră în posesia unei uluitoare demonstraţii matematice, care poate revoluţiona teoria numerelor prime. Intriga poliţistă se combină cu romance-ul, umorul cu emoţia, într-o scriere alertă, ce asigură, în genere, succesul pe Broadway şi la Hollywood.

Duminică, 14 aprilie, tot la Sala Bujor Macrin şi tot de la ora 18,00 se joacă piesa  CÂNTĂREAŢA CHEALĂ de Eugene Ionesco, regia Radu Iacoban.

Piesa a fost jucată pentru prima dată în mai 1950 la Théâtre des Noctambules, în Paris şi, după un număr mare de interpretări, a devenit una dintre cele mai jucate piese din Franţa, primind premiul Molière d'honneur.

“E un amestec de timiditate şi agresivitate... E un spirit anarhic, ce se ascunde în spatele măştii de conformism afişate de anti-personajele din Cântăreaţa Cheală. Rezultă, aşadar, o comedie uneori agresivă, alteori tristă, alteori sărită de pe fix. Pe undeva, aşa cum ne situăm şi noi astăzi ca indivizi, într-o societate în care alienarea şi lipsa de comunicare devin din ce în ce mai prezente”, sublinia regizorul  Radu Iacoban.
Categorie articol: 

Comentarii