Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

La Scoala "Dimitrie Cantemir" s-a infiintat filiala Ibby

Ieri, la Scoala "Dimitrie Cantemir", s-a infiintat oficial filiala Comitetului International al Cartii pentru Copii si Tineret Ibby, asociatie culturala care a aparut prima data in 1953 in Elvetia. Aceasta asociatie este constituita dintr-o retea internationala ce activeaza in lumea intreaga pentru atragerea tineretului spre lectura. La eveniment a participat si presedintele asociatiei, Catalin Istrate, alaturi de cadrele didactice ale scolii si copii din invatamintul primar care au prezentat scurte momente artistice pe temele povestilor preferate.
Obiectivele acestei asociatii vizeaza dezvoltarea colaborarii internationale privind literatura pentru copii si tineret, favorizarea accesului copiilor la lectura cartilor cu adevarate calitati literare si artistice, sustinerea publicarii si distributiei cartii de calitate pentru copii si tineret mai ales in tarile in curs de dezvoltare, furnizarea de ajutor, pregatire si consiliere pentru cei care se ocupa de copii si de literatura destinata lor, stimularea cercetarii si studiului de specialitate in domeniul literaturii pentru copii si tineret.
Nucleul care a muncit pentru infiintarea acestei filiale este format din: directorul scolii, prof. Maria Roman si invatatoarele Maria Miron, Jenica Valceff, Gicuta Bordea si Steluta Cornea.
Membrii filialei isi propun realizarea de activitati diverse: expozitii si donatii de carte, schimburi de carti intre copii, realizarea de concursuri si sezatori, intilniri cu autori de carti pentru copii.
Asociatia Ibby reuneste sectiuni nationale din mai mult de 50 de tari. In cadrul sau se desfasoara ateliere si seminarii, se acorda premiul Ibby-Asahi pentru promovarea lecturii, iar din 1995 exista un centru de documentare Ibby, specializat in cartile pentru tinerii cu dizabilitati. De patru ori pe an asociatia Ibby publica revista cu acelasi nume, iar pe 2 aprilie sarbatoreste Ziua Internationala a cartii pentru copii, de ziua nasterii lui Hans Christian Andersen.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii