Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

La prima editie a "Conferintei structurilor sportive brailene" au participat 15 cluburi si asociatii

Joi dupa-amiaza, Directia pentru Sport a Judetului a organizat prima editie a "Conferintei structurilor sportive brailene", o actiune la care forul mentionat a invitat 40 de structuri sportive, insa doar 15 dintre ele au onorat cu prezenta aceasta manifestare.
Obiectivele pe care le-a urmarit DSJ au fost imbunatatirea imaginii
structurilor sportive, oferirea unui cadru de dezbatere referitor la
problemele cu care se confrunta cluburile, asociatiile sportive si
asociatiile pe ramuri de sport.
Structurile sportive participante la aceasta conferinta si-au prezentat
si promovat activitatile proprii prin materiale promotionale,
extrase din presa, palmarese, rezultate sportive, inscriptionari cu
adresele de contact, cupe, trofee, distinctii diplome sau alte forme
de prezentare vizuala.
Cele mai interesante prezentari le-au realizat cluburile care de-a lungul timpului au adus multe momente de satisfactie iubitorilor de sport din Braila, Liceul cu Program Sportiv, CS Atlas Braila, CS Orizont 64, Fundatia Hobby Autosport Braila, CS Rugby Club Braila, Asociatia Judeteana de Fotbal, Asociatia Judeteana de Go, Asociatia Judeteana de Atletism, dar si unele structuri sportive care nu au o vechime prea mare precum CS Aikido, CS Mak Motor Sport, CS Cuza Sport Braila, CS Electro
Dupa deschiderea oficiala a "Conferintei structurilor sportive
brailene" si vizitarea standurilor de prezentare impreuna cu mass-
media reprezentatii structurilor sportive participante au mers la sediul AJF, unde au avut loc dezbateri a caror tematica a fost "Parteneriatul public-privat, instrument de colaborare pentru performanta sportiva".
La inceputul dezbaterilor unul dintre candidatii PSD la un mandat de deputat in Parlamentul Romaniei, Viorel Balcan, fondatorul Festivalului sahului brailean, dar si al actualei echipe HC Dunarea a mentionat: "Felicit DSJ-ul ca a avut aceasta initiativa si ma bucur ca am putut lua si eu legatura cu o serie de structuri sportive brailene, altele decit cele pe care le-am sustinut eu. Sportul are nevoie de bani pentru performanta si consider ca aceasta actiune este benefica tuturor. Speram sa obtinem cit mai multi bani de la buget pentru a concretiza cit mai multe activitati sportive. Avem oameni inimosi in Braila, care vor sa faca performanta si vom incerca sa facem loby pe linga administratia locala ca sa facem baze de sport, terenuri de sport atit pentru miscare cit si pentru performanta".

CS Aikido promoveaza procedee de autoaparare

Aikido, ca arta martiala se practica in Braila din anul 1997.
Clubul Sportiv de Aikido din Braila functioneaza sub aceasta titulatura din luna aprilie 2002, dupa ce i-a preluat pe toti membrii Sectiei Braila a Clubului Aikirom Bucuresti.
Clubul este afiliat la Federatia Romana de Aikido, care este la rindul ei membru fondator al Confederatiei Europene de Aikido, din care mai fac parte federatii din Franta, Germania si Marea Britanie. In cadrul clubului se practica atit aikido traditional cit si Aikido competitiv.
Se predau procedee de aparare cu miinile goale, tehnici de sabie, cutit, baston scurt de 60 cm si lung de 120 cm. In sala, cu ocazia antrenamentelor, se pregatesc in jur de 35 - 40 de sportivi pe aproximativ 70 mp suprafata de saltele.
Antrenamentele se tin in sala de educatie fizica a Colegiului National "Gheorghe Munteanu Murgoci, lunea, cu incepere de la ora 19.00, martea si joia, cu incepere de la ora 18.00.

LPS-ul si-a prezentat palmaresul impresionant

Cel mai mare spatiu de prezentare l-a avut, bineinteles, Liceul cu Program Sportiv, grupare care se poate mindri cu rezultate exceptionale. Liderii acestei structuri sportive sint Diana Mocanu, dubla campioana olimpica si medaliata la Campionatele Mondiale de seniori, Camelia Potec, de asemenea cu un titlu de campioana olimpica in palmares, dar si Ionut Punga, primul campion mondial, din atletismul masculin romanesc. Iar exemplele ar putea continua la fiecare disciplina sportiva care se practica la aceasta institutie de invatamint.
De asemenea, un stand interesant a fost cel prezentat de CS Atlas, al carui sportiv exponential, Vasile Craciun, se pregateste in aceasta perioada pentru campionatele Europene de culturism. CS Atlas s-a infiintat in luna martie a anului 1989 si are in palmares 137 de medalii dintre care 47 sint de aur.
A atras atentia, ca la toate evenimentele la care a participat si CS Orizont 64, un club de sah a carui preocupare o reprezinta depistarea si formarea sahistilor de performanta. La ora actuala Orizont 64 este cel mai longeviv club de sah din Braila si se poate mindri ca are rezultate bune atit pe plan local cit si pe plan national.

Tirulescu si Ene, doua generatii de piloti, acelasi scop - marea performanta

La aceasta editie si-au expus palmaresele si structurile sportive care promoveaza intrecerile automobilistice.
A fost prezent Liviu Tirulescu, unul dintre cei mai valorosi piloti braileni. Tirulescu a debutat in competitiile automobilistice in anul 1997 si de atunci si pina in prezent a obtinut 12 locuri intii, 3 locuri doi si 5 locuri trei.
Avind licenta de pilot pentru Campionatul National de viteza in coasta, Liviu Tirulescu a cistigat competitii automobilistice importante precum, Trofeul "Pennzoil" in 2002, raliul Dunarii de Jos, editia a 17-a, s-a impus de asemenea in doua rinduri, in 2002 si 2004, pe echipaje la Raliul Prieteniei, Braila Dobrich, si pe echipe anul acesta, cind a mai intrat si in posesia Trofeului Drujba.
Tot la aceasta sectiune trebuie evidentiat un sportiv de mare perspectiva, Roberto Ene, un pilot care are deja in palmares doua medalii nationale, un bronz in 2007 si un argint anul acesta la karting, clasa Pufo. Viitorul Schumacher al Brailei doreste ca in sezonul urmator sa-si continue seria succeselor, cu toate ca din 2009 va concura la o categorie de virsta superioara.

Fotbalul local a fost prezentat de Marin Petrescu, presedintele AJF

Prin presedintele sau, Marin Petrescu, Asociatia Judeteana de Fotbal si-a prezentat realizarile din ultimii ani.
Printre realizarile acesteia se numara organizarea a doua competitii de fotbal, Campionatul judetean cu doua serii, Liga a IV-a, dar si a unor competitii care au avut darul de a face propaganda sportului rege atit in Braila cit si intr-o serie de comune si sate din judet.
De asemenea, AJF-ul a sprijinit si activitatea competitionala a echipelor care activeaza in Liga a III-a si a II-a la fotbal in sala.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii