Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"La portile dorului"

Folclorul local autentic si obiceiurile traditionale din regiune isi dau intilnire, simbata, 25 octombrie, incepind cu ora 10.00, pe scena Caminului Cultural din comuna Gemenele, cu prilejul celei de-a doua editii a Festivalului - Concurs interjudetean de muzica populara si obiceiuri traditionale "La portile dorului". Manifestarea culturala are ca scop cunoasterea, pastrarea si valorificarea folclorului local autentic, a obiceiurilor traditionale, punerea in valoare a frumusetii portului popular, precum si descoperirea tinerelor talente.
Concursul este adresat elevilor din clasele I - IV din mediul rural si se va desfasura pe mai multe sectiuni, dintre care: solisti vocali de muzica populara, grup folcloric, dansuri populare si un obicei traditional local. Pentru Marele Trofeu, in valoare de 500 lei, se vor confrunta ansambluri folclorice din Cogealac, judetul Constanta, Liesti si Piscu, din judetul Galati, Spulber din Vrancea si Mircea Voda, Tufesti, Ianca si Gemenele, din judetul Braila. Premiul I valoreaza 400 lei, premiul al II-lea 250 lei, iar premiul al III-lea 200 lei. Se vor mai acorda doua mentiuni a cite 100 lei si un premiu special pentru autenticitate, in valoare de 150 lei.
Ansamblul folcloric din comuna Gemenele "Constantin Condruz" este pregatit de invatatoarele Zenovia Mocanu si Valerica Mihoci, initiatoarele si organizatoarele festivalului.
Calitatile vocale, originalitatea interpretativa si tinuta scenica vor fi apreciate de un juriu format din reprezentanti ai ISJ Braila, Centrul Judetean pentru promovarea si Conservarea Culturii Traditionale Braila, Primaria si Scoala Gemenele.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii