Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

La pinda, cu rangi si cocteil Molotov

Patru barbati care-si pindeau rivalii dintr-o grupare interlopa, in miez de noapte, in cartierul Radu Negru, inarmati pina-n dinti si gata de bataie, au fost luati pe nepregatite de jandarmi, care i-au saltat cit ai zice "peste". Stefan R., de 23 de ani, Marius Iulian G., de 23 de ani, Petrica H., de 16 ani si Marian I., de 22 de ani, au fost surprinsi de patrula pe o straduta laturalnica, unde, la adapostul intunericului, isi asteptau dusmanii sa treaca, pentru a-i ataca. Fiindca i-au recunoscut pe indivizi si si-au dat seama ca puneau ceva la cale, oamenii legii i-au imobilizat, iar la perchezitie au gasit asupra lor arme albe, dar si un cocteil Molotov. Luati la intrebari, barbatii au declarat ca sticla incendiara nu le apartine si ca nu stiu cine a lasat-o linga ei. Cit priveste armele albe, ei au explicat ca poarta asupra lor tot timpul rangi si bite, ca sa se apere de dusmani, fiindca acestia ii ataca de cite ori ies pe strada. Potrivit acestora, ultimul conflict intre cele doua grupuri a avut loc chiar zilele trecute.
“Nu l-au bagat in spital pe prietenul nostru? Eram si eu acolo, dar cind a inceput scandalul, eu am fugit in casa, ca mi-a fost frica, nu stau eu sa ma bat cu aia. Ultima oara au venit vreo 50 de insi. Dar inainte, cind cu bataia din bar... Au fost 20-30, citi or fi fost, 14-15, in bar, au stricat barul acolo. Si saptamina asta, cind am fost cu masina dimineata, l-au taiat pe un vecin de-al nostru, de acolo. Nu mai pot sa ies afara din casa", a declarat unul dintre indivizi.
"Sticla aia incendiara n-am avut-o cu noi, nu stiu de unde este. Era linga noi, dar nu e a noastra. Sa vedem, daca luati amprentele, vedeti daca sint ale noastre. E o sticla incendiara, intr-adevar", a spus un altul. "Furca e a mea, dar nu faceam nimic cu ea. Ma duceam spre casa cu ea, atit", a explicat al treilea barbat.
"In timpul unei actiuni de patrulare, jandarmii braileni au depistat patru persoane care aveau asupra lor doua rangi, o bita, o furca si o sticla incendiara. Persoanele in cauza au fost conduse la sediul Inspectoratului, in vederea continuarii cercetarilor", ne-a declarat lt. Iulian Timofei, purtator de cuvint in cadrul Jandarmeriei Braila.
Celor patru li s-au intocmit actele premergatoare cercetarii penale, pentru port fara drept de arme albe, dar si de sticle incediare, in locuri publice, unde pot pune in pericol siguranta altor persoane.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii