Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

La patiserie-n poartă, a zăcut o pisică moartă

• cadavrul animalului a stat pe carosabilul intersecţiei străzii Transilvaniei cu Şos. Râmnicu Sărat mai bine de trei zile, timp în care nu a sesizat nimeni echipa de ecarisaj a SUPAGL • în mod normal, primii care ar trebui să anunţe despre existenţa animalelor moarte pe domeniul public sunt măturătorii stradali sau agenţii Poliţiei Locale • şi cetăţenii pot suna, însă, la secretariatul SUPAGL, la două numere de telefon menţionate în articolul de mai jos

 

Cadavrul unei pisici a zăcut timp de câteva zile lângă bordura trotuarului de la intersecţia străzii Transilvaniei cu Şos. Râmnicu Sărat, chiar în dreptul unei patiserii care comercializează preparate alimentare. Un brăilean care tranzitează zilnic zona ne-a informat că pisica moartă a putut fi văzută în acelaşi loc miercuri, joi şi vineri dimineaţă. “Am tot sperat că or să o ia de acolo cei care ar trebui să asigure măturatul stradal în zonă, însă nu s-a întâmplat acest lucru. Aş fi sunat la Primărie, dar nu ştiu la ce număr de telefon se pot face astfel de sesizări”, ne-a spus cetăţeanul respectiv.

Contactat de reporterul nostru, directorul Serviciului de Utilitate Publică, Administrare şi Gospodărire Locală (SUPAGL), Dumitru Munteanu, ne-a informat că numerele la care pot fi anunţate astfel de situaţii sunt 0239/611.682 sau 0756/044.400. “Aceste numere pot fi apelate la orice oră din zi sau din noapte. Ziua, răspunde personalul de la Secretariatul instituţiei, iar noaptea răspunde paznicul, care are în atribuţii să preia şi astfel de apeluri, să noteze adresele indicate de cetăţeni şi să transmită mai departe, pentru ca problema să fie rezolvată de echipa din cadrul SUPAGL care se ocupă de ridicarea cadavrelor de animale de pe domeniul public - singura din Brăila autorizată să efectueze astfel de operaţiuni”, ne-a explicat directorul Munteanu. Potrivit acestuia, primii care ar trebui să anunţe SUPAGL despre existenţa animalelor moarte sunt măturătorii stradali sau agenţii Poliţiei Locale aflaţi în patrulare pe străzi.

Operatorul de salubritate care are ca sector de activitate zona unde a zăcut timp de trei zile cadavrul pisicii este “Braicata”, potrivit conducerii SUPAGL. Dat fiind că măturătorii “Braicata” nu au semnalat timp de trei zile existenţa animalului mort, se poate trage aşadar concluzia că respectivul operator nu a asigurat zilnic măturatul stradal în intersecţia străzii Transilvania cu Şos. Romnicul Sărat, aşa cum ar fi fost normal.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii