Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

La pascut

"Pentru mine nu era interesant sa ma duc in fiecare luni la Bucuresti, ca de cele mai multe ori ma duc bou si ma intorc vaca". Fraza de mai sus ii apartine liderului PSD Braila, Gheorghe Bunea Stancu, care, dupa ce a vazut ca nu poate ajunge la strugurii din fruntea PSD isi justifica neputinta spunind ca, oricum, erau acri.
De altfel, maniera aceasta de a strimba din nas la postul pentru care te-ai batut si nu ai reusit sa-l obtii este o constanta a politicienilor braileni, indiferent de partidul din care fac parte. In urma cu doar citeva zile, spre exemplu, dupa ce a esuat in cursa pentru functia de secretar executiv al PD, deputatul Horia Vasioiu spunea ca, oricum, nu ar fi avut timp sa umble prin judete pentru a-si face cum trebuie datoria. Intrebarea care se naste e a naibii de simpla: de ce ati mai candidat, domnilor, daca nu aveati timp si chef pentru asta ori daca nu intelegeati despre ce e vorba? Iar daca lucrurile stau intr-adevar asa si daca politicienii amintiti nu au mintit in fata presei, lucrurile sint si mai grave. Inseamna ca este posibil ca tot fara timp, chef ori pregatire sa fi candidat si pentru alte functii, cum ar fi cea de presedinte CJ, in cazul lui Stancu, pentru locul in Parlament, in cazul lui Vasioiu, si pentru presedintia filialelor judetene de partid, in cazul amindurora.
Dar am o vaga banuiala ca lucrurile nu stau asa. Si mai cred ca amindoi credeau ca au sanse reale sa obtina functiile pentru care au candidat. Stancu se si vedea batindu-se pe spate cu maharii din PSD, ca doar platise - nu-i asa? - alaturi de floarea baronetului social-democrat, pentru a sta la masa bogatilor. Probabil ca isi si imagina cum il da de-a berbeleacul pe galateanul Dan Nica, asezindu-se apoi pe scaunul pe care i-l desenasera pe frunte ursitoarele, cu zeci de ani in urma. S-ar fi intors in Braila si ar fi dat cu tifla celor care au zimbit cu subinteles cind au auzit ca Bunea Stancu se vrea vicepresedinte. Doar ca la congresul PSD s-a intimplat ceea ce gindea orice om cu mintea limpede ca se va intimpla: pesedistul brailean a iesit la vreo mie de voturi in urma lui Nica. Adica a obtinut mai putin de 22% din voturi. Dar credeti ca presedintele PSD Braila a invatat ceva din asta? Eu cred ca nu. Si mai cred ca are dreptate: s-a dus cum s-a dus, si a venit cum a venit.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii