Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

La munca, bai, nu la-ntins mina!

Mihai Tudose si Doru Damian, doi dintre viitorii candidati la un loc in Parlamentul Romaniei, din partea PSD, si-au mai bagat un arici in buzunar, in momentul in care a venit vorba despre cheltuielile din campania electorala de la toamna. Tudose a afirmat ca nu vrea sa vina cu prea multi bani de-acasa, caci e baiat destul de modest, iar Damian a zis una tare de tot: "Pentru banii de campanie m-am gindit sa fac o colecta publica si am semnale din municipiu, de la oameni simpli, care vor sa contribuie la campania mea".
Nu stiu cine i-a invatat pe acesti doi pesedisti sa faca astfel de declaratii, caci i-a sfatuit prost. Astfel de declaratii nu fac altceva decit sa irite si mai tare bruma de alegatori care se mai obosesc sa participe la actul de votare. Inteleg ca atit Tudose, cit si Damian fac parte dintr-un partid de stinga, care se adreseaza celor "multi, saraci si cinstiti" si ca nu pot poza in oameni avuti. Mult mai indicat este sa se dea baieti modesti, care muncesc tot anu’ ca sa poata pleca intr-un amarit de concediu. De unde sa aiba ei bani de campanie, cind o aparitie la televizor sau o poza in ziar te indoaie la portofel? Nu mai zic de afise, de deplasarile in judet si de micii & berea cu care trebuie sa momesti fraierii de alegatori.
Si-atunci, ce faci? Suni un prieten, corect! Sau doi, trei, paispe prieteni daca ai stiut sa-ti faci multi prieteni, atentie, cu bani! Si in SUA candidatii primesc sponsorizari, numai ca acolo ai incurcat-o daca nu declari citi bani ai primit si cine anume ti i-a dat. La noi, nu-l vad pe Mihai Tudose fluturind adevarata lista cu sponsorizari, pentru ca atita timp cit nu va fi sanctionat in nici un fel in caz ca ascunde adevarul, nu are rost sa-si bata aiurea cuie in talpa. Prin urmare, Tudose are sanse sa faca rost de bani pentru candidatura si, in acelasi timp, sa pozeze in continuare in politicianul modest financiar, "care nu a furat, asa cum au facut mafiotii cu Mercedesuri". In schimb, pe Damian nu-l vad bine deloc. Va dati seama cit de naiv este Damian, daca chiar crede ca va fi cineva atit de cretin incit sa-i dea lui bani de candidatura. In aceste vremuri, cind toata lumea (mai ales cei bogati) alearga dupa bani, Damian trage nadejde ca va stringe sute de milioane de lei, citez, "de la oameni simpli".
Daca as fi rautacios, i-as acuza pe Tudose si Damian ca, de fapt, in campanie, vor folosi banii personali, insa apeleaza la scuze dintr-astea gen "ii am din sponsorizari" sau "mi i-a donat o babuta", pentru a nu fi nevoiti sa-i justifice, cum s-ar intimpla in cazul in care ar veni cu ei de-acasa. Nu am sa-i acuz de acest lucru, dar, in legatura cu planurile lor cu privire la sponsorizari si colecte, le zic un mic secret: Tudose, si tu, Damiane, romanii nu mai dau de mult nici doi bani pe politicieni!
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii