Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

La Movila, ca-n codru. A distrus păcănelele cu toporul

• Florin Ureche, recidivist din comuna Movila Miresii, a fost trimis în judecată pentru că a dat buzna cu toporul într-un local din localitate, apoi a distrus oglinda retrovizoare instalată de primărie la intersecţia DN 22 cu strada Târgului

 

Incident violent în comuna brăileană Movila Miresii, unde infractorii le-au dat şi le dau mari bătăi de cap poliţiştilor.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila au finalizat cercetările şi l-au trimis în judecată pe recidivistul Florin Ureche, în vârstă de 27 de ani - individ condamnat, ultima oară, în anul 2013, la o pedeapsă de 7 ani de închisoare şi liberat condiţionat din penitenciar - cercetat de data aceasta pentru săvârşirea infracţiunii de folosirea fără drept de obiecte periculoase. Ureche a fost cercetat şi pentru două infracţiuni de distrugere, însă părţile vătămate şi-au retras plângerile penale, iar anchetatorii au fost nevoiţi să dispună clasarea cauzei.

Potrivit dosarului penal, în seara zilei de 21 iulie 2016, Ştefan Ureche, tatăl recidivistului Florin Ureche, a pătruns în incinta localului aparţinând SC “Lenuvan” Com SRL, amplasat pe strada Orizont din Movila Miresii, cu intenţia de a se juca la aparatele electronice de jocuri (“păcănele”). Angajata firmei, Daniela B., l-a refuzat politicos, pe motiv că se apropia ora de închidere şi, în plus, bărbatul se afla într-o vădită stare de ebrietate. Chefliul s-a supărat.

“Ureche Ştefan a părăsit unitatea economică adresându-le injurii reprezentanţilor legali, iar la scurt timp a revenit însoţit de fiul său, inculpatul Ureche Florin. Acesta din urmă i-a reproşat angajatei refuzul de a-l lăsa pe tatăl său să se joace la aparatele electronice, după care a părăsit incinta localului. A revenit în scurt timp, având în mâna dreaptă un topor, a pătruns în incinta unde se aflau două aparate de jocuri şi a lovit o singură dată, cu respectivul corp contondent, confecţionat anume pentru tăiere, aparatul amplasat pe partea stângă şi aflat în stare de funcţionare”, precizează procurorul de caz.

Imediat după ce a părăsit localul, scandalagiul s-a îndreptat spre casă, însă a distrus şi oglinda retrovizoare aparţinând UAT Movila Miresii şi amplasată în intersecţia DN 22 - strada Târgului.

A doua zi, Primăria Comunei Movila Miresii şi SC “Lenuvan Com” SRL au sesizat poliţia şi au depus plângeri penale împotriva recidivistului Florin Ureche. Ulterior, pe parcursul urmăririi penale, acestea şi-au retras plângerile penale, scăpându-l astfel pe Ureche-fiul de acuzaţia de distrugere. Incidentul din local a fost surprins de camerele de supraveghere ale SC “Lenuvan Com” SRL, iar imaginile incriminatoare sunt acum probă la dosar. Cazul se află în atenţia magistraţilor de la Judecătoria Brăila.  
Categorie articol: 

Comentarii