Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

La mijlocul turului, Petrolul Ianca se afla la doua puncte in spatele liderei

Situatia in fruntea clasamentului la mijlocul turului
1 Delta Tulcea 7 6 0 1 20-7 18
2 Petrolul Ianca 7 5 1 1 17-3 16
3 Unirea Slobozia 7 5 1 1 15-6 16

La fel ca si in ultimele trei-patru sezoane, Petrolul Ianca a renuntat la ideea transferarii unor jucatori de la alte formatii si a mizat doar pe fotbalistii crescuti la centrul de copii si juniori.
Acest lucru nu i-a impiedicat pe conducatorii gruparii petroliste, mai ales ca din vara anului 2005 au primit si un sprijin din partea Primariei din Ianca, sa-si stabileasca drept obiectiv un loc pe podium, fara a exclude insa chiar posibilitatea promovarii in Divizia B.
Fara doi jucatori importanti, golgeterul Fanel Ghioca, transferat la Dacia Unirea si portarul Constandache, care a optat pentru Petrolul Berca, formatia din Ianca a avut o prestatie foarte buna in primele sapte etape si, daca nu ar fi remizat la Hidro-Metalcord, ar fi ocupat fotoliul de lidera dupa primele sapte etape.

Petrolistii s-au jucat cu ocaziile la Tulcea si au ratat startul

Partida din runda inaugurala a turului, cea de la Tulcea, dintre nou promovata Delta si Petrolul Ianca, s-a ridicat la statutul unui derby tinind cont de ambitia cu care s-a jucat si implicit a fazelor de poarta create de cele doua formatii. Din pacate numai gazdele au reusit sa inscrie desi, conform derularii partidei, un rezultat de egalitate ar fi fost cel mai echitabil.
Petrolistii au ratat o ocazie uriasa de a deschide scorul prin Costel Rosu, care l-a driblat pina si pe portarul tulcean insa nu a gasit drumul spre gol, dar si gazdele ar fi putut sa inscrie citeva minute mai tirziu daca fundasul central, Emil Cristian, nu ar fi degajat mingea de pe linia portii la sutul lui Daniel Petre.
In repriza a doua jucatorii transferati de catre Delta Tulcea de la Portul Constanta, D. Petre din penalty si Grigorov, dupa o actiune personala, au transat meciul in favoarea gazdelor.
Dezamagit de rezultat, dar mai ales de modul in care atacantii petrolisti au tratat ocaziile de gol, Iancu Teodorescu, presedintele Petrolului, declara la finalul partidei cu principala contracandidata la promovare:"Nici nu concepeam sa plecam de la Tulcea fara macar un punct. Dar asa este fotbalul, daca ai trei-patru situatii de a marca si nu concretizezi, in general ocaziile se razbuna. Daca am fi dat gol poate nici arbitrul nu acorda acel unsprezece metri si rezultatul ar fi fost probabil altul".

Au urmat trei succese consecutive si un salt pe locul al patrulea

Dupa infringerea neasteptata de la Tulcea, care a trimis-o pe locul al zecelea in clasament, Petrolul a primit pe teren propriu vizita celei de a doua formatii din judetul Braila, CS Faurei.
In prima repriza fiecare formatie a trecut atit pe la cirma jocului, dar si pe linga desprindere, poate decisiva, insa din cauza ratarilor prima parte a intilnirii s-a incheiat la egalitate.
Perioada de dominare teritoriala a elevilor lui Dumitru Bulancea s-a concretizat printr-un gol superb marcat de Berceanu, sut de la 18 m lateral dreapta, direct in vinclul coltului lung, dupa o diagonala de efect a lui Balta.
Fara sa acuze socul golului primit, formatia din Faurei a preluat initiativa si, dupa doua faze spectaculoase in jumatatea adversa, incheiate cu suturi destul de periculoase ale lui Tanase si Craciunescu, a reusit sa egaleze, in minutul 37 prin Fratila.
Modificarile facute in sistemul de joc de catre antrenorii gazdelor au
avut darul sa sporeasca numarul actiunilor periculoase in careul nou promovatei Unirea Faurei. Ocaziile la poarta oaspetilor s-au inmultit si, firesc, au aparut si golurile. Bandarica a executat magistral o lovitura libera si a marcat pentru 2-1, iar cu doua minute inainte de final, Berceanu si-a incununat evolutia foarte buna cu un al doilea gol, min. 88: 3-1.
Petrolul a obtinut o victorie meritata, dar o contributie mare la spectacolul de pe cocheta arena din Ianca a avut-o si formatia vizitatoare care, in cea mai mare parte a timpului, si-a depasit conditia de nou promovata.
Cu toate ca portarul galatean Tanasila a aparat excelent, Zainea a marcat in repriza a doua in poarta Politehnicii si a adus Petrolului prima victorie in deplasare. Oaspetii s-ar fi putut impune la un scor mult mai mare in etapa a treia daca Rosu, Berceanu si Balta ar fi fructificat o parte dintre situatiile de gol create de colegii lor.
Dupa o prima repriza incheiata la egalitate, Emil Cristian cu doua reusite, Berceanu si Moldoveanu au semnat golurile prin care formatia petrolista s-a impus pe teren propriu in etapa a patra in fata nou promovatei Axiopolis Cenavoda.

Egalul de la Hidro-Metalcord, o contraperformanta

Considerind meciul dinainte cistigat, petrolistii s-au jucat cu ocaziile in partida de la Buzau, contind pentru etapa a cincea a turului. Oaspetii au ratat patru ocazii in prima repriza, prin Berceanu (min. 5 si 40), Rosu si Smeu, una in care gazdele au trecut de doar doua ori de mijlocul terenului. Mai mult, in minutul 88 arbitrul nu a sanctionat un penalty clar in careul buzoian, insa in opinia antrenorilor din Ianca jucatorii nu au nici o scuza pentru aceasta contraperformanta.
"Rezultatul nu ne multumeste deloc, iar de acest semiesec sint raspunzatori numai jucatorii. Pe undeva si arbitrajul a fost tendentios
dar aceasta nu justifica numarul foarte mare de ocazii ratate, pentru
ca in acest meci am irosit mai multe ocazii poate decit ne-am creat
pina acum, pe teren propriu", declara la finalul partidei presedintele clubului Iancu Teodorescu.
Dupa citeva partide in care practic si-a "terorizat" suporterii prin nenumaratele ratari, Petrolul a reusit in etapa a sasea, pe stadionul Stefan Vrabioru o prima repriza de vis, fructificindu-si toate ocaziile de gol. Dupa ce Emil Cristian si Zainea au dus scorul la 2-0, Berceanu a realizat primului hat trick pentru echipa sa si Bandarica o dubla. In partea a doua a jocului petrolistii au marcat o singura data prin Balta, dar au punctat mai mult la "impresia artistica".
In acel meci Petrolul a stabilit scorul etapei, al turului si a urcat pe locul al treilea in clasament

Bandarica a marcat un gol de trei puncte la Berca si a adus Petrolul Ianca pe locul al doilea

In etapa a saptea petrolistii din Ianca au cistigat, al treilea sezon consecutiv, la Berca iar acest succes le-a permis sa urce pe locul secund in clasament, la doar doua puncte de lidera.
Ceea ce nu au reusit Balta si Zainea in primul sfert de ora, a izbutit Bandarica, la capatul acestei perioade, tot dintr-o faza fixa. Dupa un contraatac al oaspetilor, Berceanu a fost faultat la marginea careului de 16 metri si Bandarica a sutat puternic, la coltul barei lasindu-l spectator pe portarul Constandache, fostul sau coechipier. Balta si Zainea au ratat si cele mai mari situatii de gol ale formatiei din Ianca in partea a doua a partidei intr-un meci care s-a ridicat la nivelul Diviziei B, arbitrat impecabil de arbitrul Anton Helesteanu.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii