Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

La Maratonul Internaţional Bucureşti sunt aşteptaţi peste 6.500 de participanţi

"Nu ne putem compara cu maratonul de la Londra, deşi respectăm toate standardele internaţionale în vigoare. Maratonul creşte în fiecare an, nu ştim dacă va ajunge la 40.000 de participanţi, câţi sunt la Londra, dar sperăm la o creştere în fiecare an. Anul trecut au fost cu 30 la sută mai mulţi faţă de precedenta ediţie, adică 5.000 de participanţi, şi anul acesta sperăm acelaşi lucru. Până acum s-au înscris 50 de alergători, majoritatea din străinătate.
Taxa de participare pentru maraton este de 30 de euro, iar pentru semimaraton de 20 de euro. Anul trecut premiile au fost de 40.000 de euro. Şi la această ediţie vom aduce atleţi de elită din Etiopia şi Kenya, care vor încerca să îmbunătăţească timpii de concurs, mai ales că vom încerca să eliminăm din traseu panta de lângă Casa Poporului", a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, Valeria Răcilă Van Groningen, preşedintele asociaţiei Bucharest Running Club, organizatorul competiţiei.
Doina Melinte, preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Sport şi Tineret (ANST), speră ca Maratonul Internaţional Bucureşti să devină o competiţie de anvergură în atletismul mondial.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii