Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

La liberali s-a facut pace-pace intre mai multe dobitoace

In PNL Braila, a inceput Trimestrul Indragostitilor. Manifestarile dedicate acestui important eveniment au fost deschise zilele trecute de catre nenea Vasile Datcu care, in cuvintarea sa, a tinut sa-i asigure pe toti barbatii liberali ca a venit vremea sa se mai si iubeasca, desi, pentru multi, constituie o chestie nefireasca. Si adevarul este ca ne cam saturasem de macelul de la PNL. Prea mult timp, noi, muncitorii de la Uzinele Scormonitoru, am fost obligati sa scriem despre tavaleala din casele de intoleranta ale PNL. Ni s-a acrit si noua, bre. Numa' singe si iar singe? Un buchet de flori acolo, o pupatura discreta pe obraz, o imbratisare calda n-am vazut si noi din 2004 incoace, atunci cind liberalii au primit mostenire un ditamai mandatul de patru ani de la niste apropiati de cetatenie pesedista.
Stim ca si voi stiti ca impacarea asta nu prea pare dusa la biserica. Pe bune, cum naiba sa se impace Sabau cu Cibu? Si mai ales, ca ce chestie sa ingroape ei securea razboiului, cind se pot ocupa, foarte bine, ca si pina acum, sa-si ingroape averile intr-un loc ferit de ochii electoratului. Cica, gata, s-a terminat cu tambalaul iscat la alegerile municipale. Cei picati la examen au renuntat sa mai faca 2-3 contestatii, aia admisi s-au linistit si ei si nu mai solicita marirea notei, deci este cazul ca liberalii sa inceapa sa mai si guverneze Republicuta Braila. Pina in septembrie au timp berechet sa munceasca, sa-si justifice si ei leafa, asa cum facem noi zi de zi. Dup-aia, cind o fi sa se dea cep alegerilor de la judet, nu zice nimeni ca nu-i voie sa se mai puna de-un caft de dreapta. Ma gindesc acum la primarul Cibu. Conduce cu 1-0, este pe val, cum se zice, deci a cam prins gustul de singe. L-a umilit o data pe Sabau, asa ca e loc si de mai bine. Pe de alta parte insa, nici Sabau asta nu-i babalau. Are doctoru' o scoala in el, de parca ar fi studiat literatura la Oxford, nu medicina pe buzunarele pacientilor. Acu' il vezi dormind in Senat, iar in secunda doi, pac!, iti opereaza in fiset, sa vada ce adeziuni secrete nu ai trecut matale pe inventar. Sa-mi ziceti mie cutu daca in toamna nu vom vedea alt Sabau. Isi face trupa ca lumea chirurgu'. Domnu' Cibu vad ca o tine numa' intr-o petrecere la primarie, de parca ar fi cistigat Cupa Mondiala, nu un amarit de post de supervizor la "municipala".
Toate astea sint insa niste presupuneri de-ale noastre. Niste previziuni gresite, asa cum obisnuim sa facem de obicei. Bineinteles ca liberalii se vor intelege de minune de-acum incolo. Cine stie, nu-i exclus ca in aceasta vara sa-i vedem pe Cibu si Sabau bind o bere impreuna si glumind amical. Cum unde? La terasele liberalului Tilea, bre! Ce, n-ati vazut cit de misto le-a amenajat?
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii