Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

La judecată pentru pescuit în perioada prohibiţiei

• Nicu C. a fost depistat chiar în faţa Căpităniei Brăila

 

În vârstă de 48 de ani, Nicu C., brăilean cu antecedente penale, a fost anchetat şi trimis în judecată pentru deţinerea sau folosirea ilegală a uneltelor de pescuit comercial şi pentru pescuit în perioada prohibiţiei.

Potrivit dosarului penal instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila, în ziua de 29 mai 2016, o patrulă din cadrul Jandarmeriei l-a surprins pe Nicu C. în zona Esplanadei Dunării, în timp ce pescuia cu o năpatcă, chiar în faţa sediului Căpităniei. În acel moment, din ordinul Ministrului Agriculturii şi al Ministrului Mediului, era instituită „perioadă de prohibiţie pentru pescuit comercial, recreativ/sportiv şi familial al oricăror specii de peşti în habitatele piscicole naturale, pe o durată de 60 de zile” (în perioada 10 aprilie – 8 iunie inclusiv).

Procurorul de caz precizează că inculpatul nu era la prima sa confruntare cu legea penală din domeniul pisciculturii. În 2014, Judecătoria Brăila l-a condamnat pe Nicu C. la 500 lei amendă penală pentru „producerea, comercializarea, deţinerea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament”. Anterior, în 2012, brăileanul primise o amendă administrativă de 600 lei, pentru săvârşirea aceleiaşi infracţiuni.
Categorie articol: 

Comentarii