Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

La judecată, după ce a accidentat un minor şi a părăsit locul faptei

procurorii au dispus trimiterea în judecată a unui bărbat din Movila Miresii acuzat de părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie • el ar fi accidentat un copil angajat într-o traversare neregulamentară, însă nu ar fi anunţat incidentul după ce a văzut că victima nu a păţit nimic grav, ba chiar ar fi fugit

 

Trimis în faţa instanţei după ce a plecat de la locul accidentului, fără încuviinţarea poliţiştilor. Un şofer din Movila Miresii este acuzat de procurori că ar fi accidentat un minor angajat în traversarea neregulamentară a străzii, însă nu a sesizat evenimentul. Potrivit anchetatorilor, şoferul a spus că a văzut că victima nu a păţit nimic grav, ba chiar ar fi fugit.

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila au dispus trimiterea în judecată a unui şofer din Movila Miresii pentru săvârşirea infracţiunii de părăsirea locului accidentului, fără încuviinţarea organelor de poliţie. Potrivit anchetatorilor, la data de 17 septembrie 2016, ora 20.09, lucrători din cadrul Serviciului Rutier au fost sesizaţi prin numărul de urgenţă 112 despre producerea unui accident pe DN 22, în localitatea Movila Miresii. Reclamantul a anunţat că şoferul vinovat ar fi părăsit locul accidentului.

Lucrătorii de Poliţie s-au deplasat la domiciliul apelantului care le-a precizat că un minor fusese lovit de conducătorul unei maşini, în timp ce traversa neregulamentar partea carosabilă. Urmând indicaţiile persoanei vătămate, lucrătorii de poliţie au mers la locul accidentului, respectiv pe DN 22. Cu ocazia vizionării imaginilor înregistrate de camerele de supraveghere video amplasate în jurul unui magazin din Movila Miresii, s-a constatat că, în jurul orei 19.24, minorul a fost acroşat de un autoturism “Ford Focus”, de culoare gri.

După accident, se arată în rechiuzitoriul Parchetului, şoferul a coborât şi l-a luat pe minor, pe care l-a dus în incinta magazinului din localitate, l-a spălat şi a discutat cu el, după care au plecat amândoi. Întrucât copilul ar fi fost accidentat uşor, arată procurorul, conducătorul auto ar fi plecat de la locul evenimentului, fără a sesiza incidentul. În cauză a fost audiat tatăl minorului accidentat care a declarat că, în seara de 17 septembrie 2016, fiul său ar fi traversat strada pentru a-şi lua o ciocolată de la magazin.

După cum a stabilit procurorul de caz, inculpatul nu a respectat obligaţiile care îi reveneau în acest caz, după producerea unui accident cu victime el fiind obligat să sesizeze organele de poliţie.

Dosarul a fost trimis către Judecătoria Brăila pentru soluţionare.

 
Categorie articol: 

Comentarii