Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

La Insuratei se reia traditia jocurilor populare

Vechile traditii ale jocurilor populare specifice zonei noastre au fost reluate la Insuratei. Reprezentantii administratiei, impreuna cu cei ai Casei de Cultura din localitate, au incercat sa revitalizeze si restaureze jocurile populare. Vechii dansatori ai Ansamblului "Pandelasul" au mobilizat copii, tineri si adulti din Insuratei si au format mai multe grupe. Acestea au evoluat pentru prima data, in urma cu citeva zile, pe scena Casei de Cultura din oras, in fata directorului Centrului de Creatie, Maria Puscaciu.
"Pasii pe care ei i-au invatat sint specifici zonei, fara indoiala, si sint foarte grei. Se mai joaca uneori pe la nunti. Eu le-am mai recomadat si culegerea de dansuri a lui Ganescu ca sa se inspire. In sat mai sint citiva adulti care au fost dansatori buni la viata lor, au facut parte din diferite ansambluri. Acum o luna m-au anuntat ca vor sa iasa in public, si ieri m-au chemat sa vad daca este totul in regula. Probabil ca in luna septembrie ii vor putea vedea si brailenii in spectacol pe Esplanada", a spus Maria Puscaciu, directorul Centrului de Creatie.
Din noul anasamblu de la Insuratei fac parte aproximativ 50 de persoane, impartite in formatii de adulti, de elevi de liceu si de scoala generala.
Categorie articol: 

Comentarii