Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

La gunoi!

De 20 de ani, relicva comunistă a sistemului centralizat de încălzire, sub protecţia şi cu complicitatea tuturor celor care s-au perindat pe la cârma oraşului, a tocat mii de miliarde. Retehnologizare pe banii tăi, ai contribuabilului. Salarii dolofane pentru directorii şi directoraşii bugetari - pe banii tăi, ai contribuabilului. Întreţineri şi cârpiri - pe banii tăi, ai contribuabilului. Subvenţii pentru clienţii CET-ului - pe banii tăi, ai contribuabilului. Ai ales să te debranşezi şi, disperat, să-ţi vezi de treaba ta - fără să mai întinzi mâna la stat pentru subvenţii şi alte ajutoare de încălzire? Relicva comunistă nu te lasă şi, prin politrucii ei de la Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice dă un ordin prin care te obligă să plăteşti pentru căldura care iese din ţevile ce trec - fără să te întrebe nimeni dacă eşti de acord cu asta -, prin casa ta, dar şi pentru cele din subsoluri ori din casa scării, ţevi care, vezi Doamne, îţi încălzesc pereţii. De parcă tu ceri cuiva bani dacă îţi porneşti centrala cu o lună înainte ca domn' Pătraşcu să deschidă robineul de la CET!
Acum, văzând că nu face faţă pe piaţa liberă, CET-ul vrea să-ţi taie chiar el factura, încercând să se bage cu de-a sila în viaţa ta. Iar eu mă întreb în ce lume normală, o societate comercială îşi face clienţi cu forţa, băgând pe gât servicii de care aceştia nu au nevoie şi pe care nu le solicită. Nu, domnule Pătraşcu, eu nu vreau să am vreun contract cu CET-ul fiindcă nu vreau să cumpăr nimic de la voi. Din punctul meu de vedere, nu aveţi decât să închideţi şandramaua şi să plecaţi cu toţii acasă. Cu banii pe care eu şi ceilalţi contribuabili i-am băgat timp de 20 de ani în salariile voastre, în pierderile voastre, în subvenţiile pentru clienţii voştri, în retehnologizările voastre şi în cârpelile la conductele voastre se puteau pune centrale în toate apartamentele, casele şi cocioabele din judeţul Brăila şi s-ar fi termoizolat toate blocurile din oraş. Ba încă sunt de părere că dacă aţi tăia acum toţi kilometrii de conducte, cazanele şi toate fieroaicele pe care le aveţi pe inventar şi le-aţi vinde la fier vechi, cu banii scoşi tot am reuşi să dotăm cu centrale apartamentele rămase încă branşate la sistemul vostru centralizat. O singură problemă ar mai fi: că după ce treaba asta ar fi terminată, nu ar mai fi nimic de furat, iar lumea nu ar mai sta întinsă cu mâna la subvenţiile alea cu iz de şpagă electorală fluturate pe sub nasul asistaţilor săraci cu duhul.
Aaa... într-un singur loc aveţi dreptate, domnule Pătraşcu: da, CET-ul are pe undeva legătură cu serviciul de salubritate. Nu o să spun unde, însă, da, tot despre gunoi e vorba.

 

 
Categorie articol: 

Comentarii