Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

La furat, cu fratele minor

Au plecat la furat cu fratii lor mai mici, ca sa scape mai ieftin, daca sint prinsi. Este o strategie pusa la punct de doi barbati din localitatea Oprisenesti, pentru propria protectie, insa aceasta a dat gres, atunci cind oamenii legii i-au surprins in flagrant. Indivizii isi umplusera caruta cu piese de schimb, sustrase dintr-un depozit al Schelei de la Oprisenesti, iar faptul ca adultii au stat in drum, asteptind sa le fie aruncate peste gard piesele furate de mezini, nu i-a scutit de raspundere.
Fratii majori nu erau pentru prima data la furat piese metalice, pe care le vindeau la fier vechi, la un centru specializat, din localitate. Ca "specialisti" experimentati in bransa, acestia au pus la punct un plan care sperau ei sa-i fereasca de griji, in ideea ca daca sint prinsi mezinii, acestia ori vor fi iertati de oamenii legii, ori vor scapa cu o pedeapsa mai usoara. De cum s-a inserat, barbatii si-au trimis fratii, de 16 si 18 ani, sa sara gardul si sa fure piesele, iar ei au stat deoparte si au ajutat doar la incarcarea carutei. Exact la acest moment, au fost suprinsi de jandarmi, care i-au luat la intrebari. "Pai, noi n-am facut nimic, noi stateam acolo, la perete si astia mici aruncau de dupa gard. Ei au escaladat gardul, aici, nu noi. La plecare, ne-au chemat pe noi ca sa-i ajutam sa incarce piesele in caruta" au declarat cei doi frati majori. Eu au recunoscut ca nu este pentru prima data cind sint prinsi la furat de fier vechi, si au declarat ca fac asta pentru ca au nevoie de bani, pentru hrana familiei. La centrul de valorificare, unde jandarmii au dus piesele, pentru a le cintari, ei au aflat cu uimire ca nu este primul transport al indivizilor, pe seara respectiva.
"Avem aici un rezervor, tabla asta si doi saci plini cu piese metalice, plus niste tije in fier beton. Nu stiu de la ce ar putea fi astea. Prima data au adus, mai pe seara, 55 kg de metal, iar acum, acestea aduse la al doilea transport cintaresc 205 kg" a declarat seful centrului de recuperare a deseurilor metalice.
"Jandarmii grupei mobile Ianca au depistat in flagrant patru frati din localitatea Oprisenesti, in timp ce sustrageau subansamble metalice dintr-o societate comerciala. Persoanele in cauza au fost conduse la sediul grupei mobile Ianca, in vederea intocmirii actelor premergatoare cercetarii penale, ce vor fi inaintate Parchetului de pe linga Judecatoria Faurei", ne-a declarat lt.Iulian Timofei, purtator de cuvint la Jadarmeria Braila.
Cei patru sint acuzati acum de furt calificat si-si impart frateste raspunderea pentru fapta lor.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii