Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"La Dinamo nu sint jucatori care sa joace acum la nationala"

Selectionerul Victor Piturca a explicat, ieri, in cadrul unei conferinte de presa, ca nu a convocat nici un jucator de la echipa Dinamo pentru meciul cu Cipru, deoarece in lotul formatiei din Stefan cel Mare nu sint in acest moment fotbalisti care sa evolueze la echipa nationala.
"N-am chemat pe nimeni pentru ca asa am considerat acum. La Dinamo nu sint jucatori care sa poata sa joace la echipa nationala in acest moment", a spus Piturca.
Intrebat daca nici macar unul atacantii formatiei antrenate de Mircea Rednic nu puteau fi convocati, selectionerul a raspuns: "Daca n-au fost convocati, inseamna ca nu".
Contactat telefonic, presedintele Consiliului de Administratie al FC Dinamo, Nicolae Badea, a declarat ca nu stie motivul pentru care Victor Piturca nu a convocat nici un fotbalist de la echipa antrenata de Mircea Rednic. "Nu vreau sa comentez. Nu stiu, probabil ca selectionerul a facut convocarile in functie de valoarea adversarului", a mentionat Badea.

Nu sintem Olanda sa avem asa multi jucatori de valoare

"Sunt deja 8-10 jucatori in aceasta situatie, avem aproape o echipa intreaga accidentata. Nationala a mai trecut prin astfel de situatii, care ne-au costat, ma refer aici la meciul cu Armenia. Dar nu trebuie sa ne plingem, asta e situatia, trebuie sa gasim solutii. Nu sint citi jucatori as vrea, dar ce sa facem? Nu sintem Olanda sa avem asa multi jucatori de valoare", a afirmat selectionerul.
Din cauza indisponibilitatilor, Victor Piturca a fost nevoit sa reduca lotul de la 22 la 20 de jucatori, renuntind la convocarea altor fotbalisti in locul stelistilor Lucian Goian si Sorin Paraschiv, accidentati, duminica, in meciul de campionat cu UTA. "Paraschiv are nevoie obligatorie de 2-3 zile de pauza pentru ca daca il fortam risca sa faca ruptura, iar Goian are din nou probleme la spate. Pina la urma n-am mai adus pe nimeni in locul lor", a spus antrenorul.
Piturca a adaugat ca spera ca pina la debutul preliminariilor Campionatului European din 2008 unii dintre cei absenti sa se refaca si sa nu apara noi accidentari.
Printre jucatorii pe care selectionerul nu i-a putut convoca la meciul cu Cipru din cauza problemelor medicale se numara Mirel Radoi, Lucian Goian, Sorin Paraschiv, Razvan Cocis, Ionut Mazilu, Nicolae Mitea si Ovidiu Petre.
Antrenorul echipei nationale a recunoscut ca mijlocasul Banel Nicolita nu trece printr-o forma prea buna in ultima perioada, dar a explicat convocarea lui prin faptul ca acesta isi poate reveni foarte repede. "Chiar daca traverseaza o perioada slaba din punct de vedere fizic, el are calitati native si poate reveni rapid la forma din sezonul precedent", a mentionat tehnicianul.
In ceea ce il priveste pe Paul Codrea, Piturca a afirmat ca acesta ar putea fi inlocuitorul lui Mirel Radoi si Ovidiu Petre, care vor fi indisponibili mai mult timp, pentru postul de mijlocas la inchidere.
Victor Piturca a precizat ca a avut o discutie cu Adrian Mutu dupa conflictul din turneul din SUA, cind l-a scos din lot pentru ultima partida, cea cu reprezentativa Columbiei si l-a amendat cu o suma confidentiala.
Intrebat daca jucatorul echipei Fiorentina i-a promis ca nu va mai gresi, Piturca a raspuns: "Greseli vor mai fi. Asigurarile si promisiunile pe mine ma intereseaza mai putin".
Echipa nationala a Romaniei va disputa, miercuri, de la ora 20.00, la Constanta, o partida amicala in compania selectionatei Ciprului, ultima inaintea debutului preliminariilor Campionatului European din 2008.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii