Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"La clubul nostru a aparut deja o noua generatie de sahisti foarte valorosi care, in curind, se vor bate pentru titlurile nationale"

Miercuri, 19 aprilie, la Predeal, s-au incheiat Campionatele Nationale de sah pentru copii si juniori, competitie care in acest an a reunit la start un numar record de participanti, 550, ceea ce denota ca sportul mintii a luat o mare amploare in rindul copiilor.
Clubul brailean de sah Orizont 64 a participat la faza finala cu trei sportivi, doi la categoria de virsta 8-10 ani si unul la categoria de virsta 12-14 ani si, desi micutii sahisti au fost la prima lor participare la o competitie de asemenea anvergura, ei au reusit sa obtina rezultate foarte bune in comparatie cu omologii lor de la alte grupari din tara, aflati la a doua sau a treia participare.
Astfel, la categoria 8-10 ani, Dragos Cristache, un sportiv in virsta de doar 7 ani, a reusit sa obtina 6 puncte din 9 posibile (5 victorii, 2 remize). Daca in loc de remiza, ar fi obtinut o victorie in runda a noua s-ar fi clasat pe locul al zecelea si ar fi fost cooptat in lotul national, asa s-a clasat in intervalul 13-27 din 130 de sportivi prezenti la start. El a fost remarcat de mai multi specialisti prezenti in sala si majoritatea au declarat ca in cazul in care s-ar fi organizat un turneu pentru categoria de virsta pina in opt ani, jucatorul brailean ar fi cucerit titlul national.
Cel de al doilea sahist brailean participant la aceasta categorie, Bogdan Capatina, a obtinut 4 puncte si un loc pe la jumatatea clasamentului.
La categoria de virsta 12-14 ani, unde au participat 40 de sportivi, Daniel Martian a cistigat cinci partide si s-a clasat in intervalul 12-19, in care toti sahistii acumulasera cite 5 puncte.
"Rezultatele pe care le-au obtinut sportivii nostri la acest concurs ne dau sperante ca la anul vom putea sa ne batem pentru podium. Eu consider ca la clubul nostru a aparut deja o noua generatie de sahisti foarte valorosi care, in curind, se vor bate pentru titlurile nationale", a declarat Ionel Balcan, antrenorul sportivilor mentionati si vicepresedinte al clubului Orizont 64.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii