Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

La Brăila s-au confirmat alte 35 de cazuri Covid - 19 şi s-au înregistrat încă două decese

miercuri, numărul total de persoane confirmate cu virusul SARS - COV-2 de la începutul pandemiei era 2.452, fiind înregistrate încă 35 de cazuri noi • au mai fost şi două persoane decedate, una din municipiul Brăila şi cealaltă din localitatea Comăneasca

 

Nu se opresc infecţiile cu virusul SARS - COV - 2. După câteva zile cu un număr relativ redus de cazuri şi fără decese, ieri situaţia s-a schimbat din nou în rău, fiind  înregistrate încă 35 de cazuri de infectări şi două decese, fiind vorba despre o persoană din municipiul Brăila şi una din localitatea Comăneasca.

Potrivit datelor transmise de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Brăila, numărul total al persoanelor confirmate cu coronavirus de la începutul pandemiei a ajuns la 2.452, iar cel al persoanelor decedate este 106.

La data de 30 septembrie, 348 de persoane erau în carantină la domiciliu, 90 persoane erau izolate la domiciliu, iar 158 erau internate în spitale.

Din totalul de 2.452 persoane confirmate, 96 sunt din alte judeţe.

În ziua de 29 septembrie, poliţiştii, alături de jandarmi, poliţişti de frontieră şi poliţişti locali, au continuat acţiunile de verificare, pe raza judeţului Brăila, în mijloacele de transport în comun, în cele cu regim de TAXI, dar şi în mijloacele companiilor ce asigură transportul angajaţilor la muncă. Au fost verificate marketuri şi supermarketuri, staţii de carburant, săli de jocuri de noroc, terase, dar şi pieţe şi târguri. Principalul obiectiv al acestor acţiuni îl reprezintă siguranţa cetăţenilor, astfel că poliţiştii vor continua să acţioneze în vederea prevenirii răspândirii virusului SARS-COV-2. În numai 24 de ore, poliţiştii au verificat modul de respectare a măsurilor de protecţie individuală şi interdicţiilor impuse în această perioadă în cazul a peste 600 de persoane şi a 16 societăţi comerciale.

Cu această ocazie au fost aplicate 18 sancţiuni contravenţionale, dintre care: 25 pentru nerespectarea normelor prevăzute de Legea 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19; 7 pentru nerespectarea prevederilor Legii 61/1991pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, aplicate în contextul COVID-19.

Totodată, poliţiştii brăileni au desfăşurat şi cinci acţiuni punctuale, în cadrul cărora au fost legitimate 153 de persoane şi oprite în trafic şi verificate 125 de vehicule, fiind aplicate 27 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 4.790 de lei.
Categorie articol: 

Comentarii