Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

La Brăila, numărul infectaților a ajuns la 211 persoane

* numărul cazurilor Covid a crescut din nou, astfel că luni s-a ajuns la 205 brăileni infectați, plus 6 decedați, la care se mai adaugă și 2 gălățeni care au murit al Brăila * 108 persoane au fost externate( vindecate sau asimptomatice), iar 95 de pacienți sunt internați în Spitalul Județean de Urgență Brăila

 

 

 

Brăila a depășit 200 de infectați cu virusul COVID. Luni, numărul bolnavilor înregistrați de la începutul pandemiei a ajuns la 211 (205 infectați și 6 brăileni decedați). În ziua anterioară, numărul celor infectați cu Covid la Brăila era 196, însă prima zi a săptămânii a venit cu noi creșteri.

Potrivit comunicatului transmis de Prefectura Brăila, la data de 29 iunie, la nivelul județului Brăila erau monitorizate 1.321 de persoane, aflate în izolare voluntară și 32 de persoane care se află în carantină instituționalizată. De asemenea, conform raportării Direcției de Sănătate Publică, de la începutul pandemiei, la Brăila, 211 persoane au fost confirmate pozitiv cu virusul SARS-CoV-2, dintre care 108 au fost externate( vindecate și asimptomatice), iar 95 de pacienți sunt internați în Spitalul Județean de Urgență Brăila. Șase pacienți brăileni au decedat, la care se adaugă două persoane din Galați, care au decedat în spitalul din Brăila.

Se precizează faptul că 9.965 de persoane au ieșit din autoizolare, la încheierea celor 14 zile și 1.189 de persoane au primit avize epidemiologice de a ieși din carantină instituționalizată.

 

Încă o persoană nu a respectat izolarea

 

În ceea ce privește raportarea Inspectoratului de Poliție Județean Brăila, în perioada 26 - 28 iunie, polițiștii au acționat în sistem integrat, alături de jandarmi, polițiști de frontieră și polițiști locali, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19. Astfel, a fost verificat modul de respectare a măsurilor și interdicțiilor impuse în această perioadă în cazul a 4.020 de persoane și a 268 de societăți comerciale.

Polițiștii au depistat o persoană care nu a respectat măsura izolării la domiciliu, aceasta fiind condusă într-un centru de carantină pentru o perioadă de 14 zile, urmând a suporta și costurile generate în această perioadă.

Persoana în cauză a fost și sancționată contravențional cu amendă, în valoare totală de 1.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.
Categorie articol: 

Comentarii