Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

La Brăila nu au fost depistate ouă contaminate cu fipronil

• inspectorii veterinari au verificat toate unităţile cu profil avicol de pe raza judeţului, după ce în mai multe ţări din Uniunea Europeană au fost găsite la comercializare ouă contaminate

 

Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Brăila dă asigurări că, pe raza judeţului nostru, nu s-au comercializat ouă contaminate cu fipronil, insecticidul periculos pentru sănătatea umană. În mai multe ţări din Uniunea Europeană au fost depistate reziduuri de fipronil în ouă, în urma scandalului milioane de ouă fiind retrase din magazine şi mai multe firme fiind puse sub acuzare.

În judeţul Brăila există trei depozite farmaceutice de uz veterinar, trei ferme cu pui de carne şi patru ferme cu găini ouătoare, de la care se obţin, în medie, 50.000 de ouă pe zi. Toate acestea au fost verificate de inspectorii veterinari. “Din declaraţiile operatorilor economici a reieşit faptul că nu au utilizat fipronil în unităţile pe care le deţin. În consecinţă, ouăle, carnea de pasăre din unităţile ce funcţionează pe teritoriul judeţului Brăila sunt sigure pentru consum uman”, se arată într-un comunicat de presă semnat de Gicu Drăgan, directorul DSVSA Brăila.

Fipronil este un insecticid pentru uz larg care aparţine familiei chimice fenilpirazol. Acesta este folosit pentru a combate furnicile, gândacii, puricii, căpuşele, termitele, coropişniţele, gărgăriţele şi alte insecte. Nu este permisă utilizarea lui ca şi substanţă antiparazitară pentru animalele destinate consumului uman, precizează veterinarii brăileni.
Categorie articol: 

Comentarii