Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

La bataie

Nici n-aveti idee cit de mult ma bucur ca profii zgiltiie Guvernul, tragindu-l de buzunare si incercind sa-i suteasca portofelul. In felul acesta pot vedea cit de lacomi si de inconstienti sint cei dintr-o tabara, dar si cit de rupti de realitate si iresponsabili sint membrii celeilalte tabere. Recunosc, sint intr-o pozitie ingrata, copilul meu e abia la gradinita, deci ma numar printre cei care privesc conflictul din afara, fara sa ma afecteze in mod direct. Asa, nu pot sa tin nici cu unii nici cu altii. In schimb, nimic nu ma opreste sa-i incurajez si pe nemultumiti, si pe incapatinati sa-si dea la gioale prin orice metoda, sa se ia la bataie, sa-si traga palme, sa se dea cu capul de tabla ori de usile Palatului Victoria. Sigur ca, daca vor continua sa o tina tot asa, fiecare din partile aflate in conflict isi va pierde si bruma de incredere de care sa mai bucura in rindul populatiei. Desi amindoi combatantii nu arata ca le-ar pasa de altceva decit de propriul buzunar.
De vreo doi ani incoace, de cind orizonturile au trecut de la rosu la portocaliu, profesorii si guvernantii se joaca de-a Tom si Jerry. De fapt, ar fi vreo trei de Jerry certati intre ei, pentru ca ba dau din coate cadrele didactice din invatamintul preuniversitar, ba ies in fata universitarii, ba uneori se trezeste personalul auxiliar din scoli si licee ca nu are spor de rusine pentru maturatul claselor. Si sint convins ca pe toti ii va prinde momentul aderarii certindu-se galagios la usa UE. Dar, dupa atitia ani de tiganie, ce mai conteaza inca un circ?
Cel mai dureros este ca, desi ambele tabere se pretind a fi oameni cu carte, nici unul nu da dovada ca ar fi terminat macar opt clase (patru ar fi fost mai aproape de adevar, dar ma gindesc sa le mai dau o sansa precum corigentilor). Pentru ca, altfel, profesorii nu si-ar fi batut joc de prima zi a anului scolar. Alta forma de protest decit cel prin chiul nu exista? Chiar a fost necesara aceasta manifestare a lenei dupa doua sau trei luni de vacanta? Mai mare rusinea, domnilor profesori! Sigur ca nici guvernantii nu-s mai breji, ca doar cine se aseamana… Dar asta e misiunea Executivului, a celui de acum mai dura si mai zgircita decit a celor dinainte: sa se asigure ca toata lumea umbla cu cingatoarea strinsa la ultima gaura. O s-o pateasca si el la fel ca si celelalte guverne, la urmatoarele alegeri, dar pina atunci de ce sa se sparga oalele in capul copiilor? Daca e protest, e musai sa fie greva? Si daca ar fi asa, s-ar putea opri predarea cite doua ore pe zi, cum fac grefierii acum, sau, daca tot le place unora vinerea libera, atunci vineri sa fie zi de greva - evident, cu toata floarea profesorala la locul de munca, nu la pescuit. Si mai exista si alte solutii similare de fortat mina Guvernului. Daca, totusi, sint greu de gasit, atunci sa nu ne mai miram iarasi la vara de notele slabe de la examene.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii