Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

La apelul primarului Dragomir, parlamentarii liberali se implică și în problema contorizării individuale

* după ce inițiativa legislativă a liberalilor, pornită de către deputatul brăilean Vasile Varga privind eliminarea taxei pe apa de ploaie pentru utilizatorii casnici, a trecut de Parlament, aceștia au un nou deziderat * deputatul PNL susține că dacă parlamentarii PSD nu vor da curs apelului primarului Marian Dragomir de a schimba legea, care permite contorizarea individuală, va încerca să rezolve personal și această problemă

 

PNL-iștii brăileni așteaptă ca primarul Marian Dragomir să propună CLM Brăila un proiect privind eliminarea taxei pe apa pluvială pentru cetățeni, după ce proiectul de lege inițiat de deputatul Vasile Varga a fost aprobat de Parlament. Mai mult decât atât, acum parlamentarul PNL susține că dacă nimeni din tabăra PSD-istă nu are de gând să dea curs apelului făcut de primarul Marian Dragomir privind schimbarea legislației în privința facilitării contorizării individuale la blocuri, va face el și acest lucru.

“Pe fondul unor nemulțumiri generalizate și a semnalelor care mi-au fost transmise privind abuzurile pe care cei de la CUP «Dunărea» le fac mai ales în ceea ce privește taxa pe apa de ploaie, am încercat să văd care este soluția legală ca act normativ ce poate să modifice acest text pentru ca administrațiile să poată elimina taxa din facturile populației. Legislația existentă, evident că a permis multe interpretări. Administrația locală de la Buzău sau de la Turnu Severin a decis să elimine pur și simplu taxa prin aplicarea unui coeficient zero în calculul taxelor apei pluviale. Dar pentru a nu exista aceste diferențe de interpretare am căutat o soluție de modificare a articolului 36 la Legea 241 din 2006, privind serviciul de alimentare cu apă și canalizare pentru a găsi o soluție fără echivoc pentru eliminarea taxei. Am urmărit de fapt ca autoritățile administrativ teritoriale să poată adopta hotărâri pentru scutirea populației de la această plată a colectării, transportului, epurării, evacuării apei. Evident, proiectul pe care l-am inițiat a avut foarte multe transformări până a fost semnat și adoptat. Când a ajuns în final la Camera Deputaților, am fost totuși satisfăcut pentru faptul că interpretarea dată a fost benefică, indiferent dacă s-au făcut multe modificări pe expunerea de motive inițială, a declarat Varga.

Parlamentarul și-a exprimat cu această ocazie speranța că administrația brăileană PSD va da curs “invitației legislative” de a modifica modul în care se facturează apa de ploaie în orașul și județul nostru, astfel încât numai autoritățile să mai plătească pentru acest serviciu.

“Am văzut deunăzi un articol în presă în care se discuta despre un parteneriat făcut cu brăilenii și am văzut că domnul primar Marian Dragomir vrea să îl sprijine parlamentarii pentru a face contorizarea individuală la blocuri. Știam că acest proiect a fost cândva introdus într-o ședință CLM de către cei de la PNL. Astăzi, dacă un singur locatar de pe o scară de bloc se opune sau nu este de găsit nu se poate realiza contorizarea individuală. Legea trebuie modificată astfel încât  acest lucru să fie posibil dacă sunt 50 %plus 1 dintre locatari care doresc. Eu îl asigur pe domnul primar Dragomir că voi face orice demersuri pentru modificarea legislativă atunci când voi fi solicitat. Nu e niciun fel de problemă. Dacă nu o fac parlamentarii de la PSD o fac eu în interesul acestei populații din Municipiul Brăila”, a adăugat Varga.

 

Dănăilă, apeluri ironice la adresa parlamentarilor PSD

 

Președintele PNL Brăila, Alexandru Dănăilă, a ținut să sublinieze că primarul Marian Dragomir a profitat de orice ocazie pentru a le explica liberalilor că taxa pe apa de ploaie nu poate fi eliminată dacă nu există o modificare legislativă, astfel că acum, din punctul său de vedere, acesta nu mai are niciun argument să nu realizeze acest lucru.

“Se pare că parlamentarii noștri au reușit să ducă acest demers până la capăt. Deși cei de la PSD au declarat că sunt «pentru» nu au făcut niciun demers ca să participe la sprijinirea acestui rezultat final în Camera Deputaților. Dați-vă seama că e un termen relativ scurt în care toată procedura s-a aprobat. (...) PSD-ul care a câștigat alegerile la Brăila are nevoie de membri PNL și de deputații PNL filiala Brăila ca să își treacă legile în Parlament. Asta este o ipocrizie, o minciună. Când nu vrei să faci ceva spui că noi suntem vinovați! Sunt la Guvernare deja de doi ani de zile, au Guvernul, au Parlamentul, au Primăria, au Consiliul Județean”, a declarat Dănăilă. Trebuie precizat totuși că și parlamentarii PSD Brăila au susținut și aprobat propunerea liberalilor privind modificarea articolului 36 din Legea 241/ 2006, privind Serviciul de alimentare cu apă și canalizare, astfel încât consumatorii să nu mai plătească taxa pe apa de ploaie.
Categorie articol: 

Comentarii