Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

La anu' (si la multi ani)!

Asalt de beculete! Ochii te dor si totusi te bucuri. Acest fenomen a dominat intregul oras, odata cu apropierea sarbatorilor. Oamenii devin mai buni, se inrosesc la fata, maninca mai mult, beau mai mult si uita de toate cele ce i-au incurcat in timpul anului.
Uita de ultimele alegeri ce au avut loc in tara si care ne-au oferit un spectacol mai divers decit ne-am fi putut imagina. Cu multe puneri in scena si cu mai multe momente de improvizatie, in care fiecare si-a aratat veleitatile de mare actor. Uita de criza economica care i-a lovit in moalele capului pe toti, de la cei ce invirt afaceri de miliarde pina la omul care cistiga piinea familiei. Romanul uita ca i-a fost rau si se afla iar cu zimbetul pe buze.
E clar ca acest an a fost dominat de evenimente surpriza, de la alegerea primului presedinte american de culoare, Barrack Obama, pina la aliantele tulburate ce urmeza sa ne conduca tara. Anul in care risetele becalice au privit resemnate (stupoare1 !) scena politica, iar in frunte au ajuns perechile ce par ca apartin unui fenomen inca nelegalizat in tara noastra, prostitutia. A trecut inca un an de integrare in care ne-am (dez)integrat parca mai mult decit in cel din urma. A mai trecut un an cu inundatii si ninsori ce au luat prin surprindere (stupoare 2!) "posibilitatile organizatorice ale consiliilor locale". Romanul uita ca i-a fost rau si se afla iar cu zimbetul pe buze.
Un an in care am mai vazut cum oamenii pleaca, iar altii vin, intr-o transhumanta demna de risul lumii (din pacate la propriu, gafele politico-sociale au devenit internationale). Aparem la televiziunile altor state drept o tara "nehotarita" electoral, dar pina la urma, ce stiu ei, noi sesizam tacerea dinaintea dezastrului. Ridicarea noastra epica ce le va lasa gurile cascate internationalilor. Racheta europenizarii: 1,2,3, fis. Romanul uita ca i-a fost rau si se afla iar cu zimbetul pe buze.
De ce? Pentru ca incepe un an nou. Un an care promite multe, va dezamagi multe, dar cu sigurata ne va face viata mai plina. Hazul e singurul ce nu ne va fi luat de sub nas si cel din urma ce ne va ajuta sa ajungem unde tindem de 19 ani. Vine anul in care romanul uita ca i-a fost rau si se afla iar cu zimbetul pe buze. Avanti popolo! Romani, sa traiti...!
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii