Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

L-am visat pe Vlaicu Vodă. Ăştia care i-aţi greşit statuia, fugiţi din Brăila că e belea!

Habar n-am de unde şi până unde am ajuns să îl visez pe domnitorul Vlaicu Voievod. O fi fost de la documentarul istoric la care mă uitasem pe Youtube (via Smart TV)… nu ştiu. Sau poate de la faptul că citisem în Obiectiv despre noile măscări pe care “artiştii” şi oficialităţile le făcuseră statuii lui Vlaicu Vodă.

Oameni buni din administraţie, ăştia care “aţi greşit” de-acum celebra statuie amplasată de curând în Bariera Călăraşilor, am un sfat pentru voi, după ce am stat de vorbă (în vis) cu Vlaicu Vodă: fugiiiiţi!

Lăsaţi orice bagaj, fugiţi cu ce aveţi pe voi, că treaba e groasă la fundul vostru. Şi luaţi-i cu voi şi pe “artiştii” care au făcut statuia aia în bătaie de joc. Ca să vă convingeţi cam cât e de groasă la fundul vostru, în cele ce urmează o să dau citire vorbelor domnitorului Vlaicu Vodă, aşa cum mi le-a transmis Măria Sa în vis:

“Aşa este, au trecut cam 800 de ani de când nu am mai bătut pe nimeni, pentru că am fost ocupat cu eternitatea în care m-am retras. Dar observ că unii cred că m-am ramolit, dacă nu am mai dat un pumn sau nu am mai tăiat un cap de 800 de ani. S-au apucat să mă ia peste picior, să facă glume proaste la adresa mea… să mă facă căpos, cu capul mare. Dar chiar am ajuns bătaia de joc a tuturor? Păi, eu am fost voievod la viaţa mea, nu balot de paie! Am luptat în bătălii, m-am bătut parte-n parte cu sute de duşmani, iar acum văd că unii fac caricaturi cu mine şi le pun pe soclu cu titlu de statuie. Am puţină treabă luna asta, dar după ce îmi rezolv problemele am să mă înşir eu după cei care mi-au luat memoria în batjocură... Zici că scrii la ziar? Foarte bine, atunci bagă un articol prin care să îi anunţi pe cei care mi-au greşit statuia că luna viitoare le fac o vizită în Brăila. Că dacă tot m-au făcut căpos, atunci să le arăt cât sunt de căpos. A, şi încă ceva: zi-le că vin singur, fără oştenii mei, că nu am nevoie de ajutoare ca să îi aliniez pe toţi la perete şi să îi întreb ce a fost în capetele lor seci”. (Sabia Cu Trei Tăişuri)
Categorie articol: 

Comentarii