Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Lăzăroiu susţine "Coşul pensionarului", dar cu impact bugetar minim

"Ţinta unei astfel de iniţiative vor fi oamenii săraci. Există o discuţie în Coaliţie pe această temă, însă nu este nimic clar deocamdată. Sper că, din toamnă, va exista un proiect clar în acest sens", a mai spus ministrul.
Preşedintele UNPR Marian Sârbu a declarat la 19 iulie că la nivelul Coaliţiei se discută despre o hotărâre de guvern care să faciliteze pensionarilor cumpărarea unor produse de bază la preţul de producţie. "În perioada următoare, la propunerea UNPR, Executivul va da o hotărâre de guvern, probabil pe la sfârşitul lunii august, pentru punerea în aplicare a unui program ce se intitulează «Coşul pensionarului» şi facilitează pensionarilor cumpărarea unor produse de bază: ulei, zahăr, orez, făină, la preţul de producţie", a spus Marian Sârbu.
Întrebat când va deveni operaţional programul din momentul în care se va da Hotărârea de Guvern, Sârbu a susţinut că "în septembrie sau octombrie, cel mai probabil", subliniind că de acest proiect se vor ocupa consiliile locale. De asemenea, preşedintele UNPR a arătat că la nivelul Coaliţiei există o Comisie care "pune la punct" acest program, accentuând faptul că premierul Emil Boc nu se opune unui astfel de proiect.
Categorie articol: 

Comentarii