Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Lăzăroiu e un câştig pentru Guvern, nu a existat o pondere a preşedintelui în desemnare

"A fost o propunere care a venit din partea prim-ministrului, din câte ştiu, eu am fost plecată de la 8 dimineaţa spre Braşov. Am fost consultată, ca şi alţi colegi din Birou, cu privire la această propunere pe care premierul a făcut-o", a povestit ea, la Realitatea Tv.
"Cred că este un câştig pentru Guvern să aibă în echipa lui, în echipa premierului, un specialist. Domnul Lăzăroiu este sociolog, nu are apartenenţă politică. Vine din rândul societăţii civile, iar prin toate opiniile şi analizele pe care le-a făcut până acum a demonstrat că este un susţinător al măsurilor de dreapta luate până acum la Ministerul Muncii de Guvernul Boc. Cred că va fi un un bun continuator al politicii pe care Guvernul a dus-o la Ministerul Muncii", a menţionat Elena Udrea, lăudând calităţile lui Lăzăroiu de om echilibrat şi care are argumente.
"Este o bună propunere, o bună variantă, arată deschiderea partidului spre a aduce specialişti în guvern, nu neapărat membri de partid", a subliniat ea.
Ministrul Dezvoltării a fost confruntată cu recenta declaraţie a lui Sebastian Lăzăroiu, care susţinea raţionamentul plecării lui Emil Boc din fruntea Guvernului, lăsând locul unui tehnocrat. "Asta arată că domnul Emil Boc este o persoană extrem de echilibrată şi care are ca interes doar un guvern performant. Pe de altă parte, sunt convinsă că dacă domnul Lăzăroiu a acceptat să fie ministrul Muncii, în acest moment, este de acord cu ceea ce face Guvernul Boc", a afirmat Udrea.
Întrebată dacă a existat o "pondere" din partea lui Traian Băsescu în propunerea lui Lăzăroiu, Elena Udrea a răspuns: "categoric, nu". "Acum zâmbeam în maşină, şi eu sunt fost consilier al preşedintelui şi mulţi suntem foşti consilieri şi apropiaţi preşedintelui, nu cred că e un lucru care ar trebui să afecteze prezenţa în guvern, dimpotrivă", a susţinut ea.
"Deci, cel puţin la mine, singura persoană care a sunat să mă întrebe legat de numirea domnului Lăzăroiu a fost domnul Emil Boc", a subliniat ministrul.
Udrea a precizat că, pentru Ministerul Muncii, au fost luaţi în calcul şi alţi social-democraţi, precum Sulfina Barbu, dar şi alte persoane din afara partidului.
Preşedintele Traian Băsescu a semnat vineri decretul pentru numirea lui Laurenţiu Sebastian Lăzăroiu, în funcţia de ministru al Muncii, Familiei şi Protecţiei sociale, informează Preşedinţia.
Premierul Boc l-a nominalizat vineri pentru ministerul Muncii pe fostul consilier prezidenţial Sebastian Lăzăroiu, informează Guvernul. Surse politice susţin că Lăzăroiu a fost susţinut intens pentru acest post în detrimentul altor candidaţi, de către Elena Udrea.
Categorie articol: 

Comentarii