Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Lăzăroiu afirmă că Funeriu este atacat pentru că şi-a făcut treaba

Ministrul Muncii s-a referit la examenul de Bacalaureat. "Piaţa forţei de muncă n-are nevoie de bucăţi de hârtie pe care să scrie «diplomă». Piaţa forţei de muncă are nevoie de oameni pregătiţi. Cine ţipă că bieţii elevi au fost persecutaţi în acest an cu camere de luat vederi nu le vrea binele nici elevilor, nici părinţilor. Am auzit PSD-ul plângându-le pe umăr celor care au fost respinşi la Bac. N-am înţeles exact ce voiau Ponta, Andronescu sau Marga. Să legalizăm copiatul la examene? Să vină cu o iniţiativă legislativă în acest sens. Nu credeam că populismul a ajuns până acolo încât să plângi pe umărul celor care n-au mai putut copia la Bac", spune Lăzăroiu într-un interviu.
În opinia sa, pentru rata mică de promovabilitate este responsabil "actualul sistem de Educaţie, complicitatea între părinţi, profesori şi politicieni din ultimii 20 de ani". "Tragem în Funeriu, pentru ce? Pentru că şi-a făcut treaba? Eu cred că a procedat foarte corect. Funeriu a plecat desculţ în Franţa, a făcut excelenţă în cercetare şi s-a întors savant în România. Funeriu e un pribeag care a venit să facă ceva pentru ţara lui şi văd că singurul mod la care s-au gândit ca să îl oprească a fost să îi falsifice actele de studii. Rezistenţa sistemului la schimbare e acerbă", susţine Lăzăroiu.

Coaliţia de guvernare boicotează Antena 3

Deputatul PDL, Răzvan Mustea, a declarat ieri la finalul şedinţei BPN al PDL că forul de conducere a partidului a luat decizia de a boicota postul de televiziune Antena 3, prin neparticiparea la emisiuni, protest căruia, spune democrat-liberalul, i s-au "raliat" şi partenerii de coaliţie.
Motivul invocat de democrat-liberali a fost prezentarea de către postul Antena 3 a unei liste falsificate prin care se arăta că Daniel Funeriu picase iniţial examenul de bacalaureat ţinut în Franţa în 1989. Ulterior, ministrul a susţinut că informaţia este o minciună şi un fals. "În urma unei campanii de dezinformare şi calomniere care, din punctul nostru de vedere, a atins cote de neacceptat pentru PDL, printr-un atac mincinos la adresa ministrului Educaţiei de către postul de televiziune Antena 3, PDL a luat decizia de a refuza din acest moment prezenţa reprezentanţilor săi în cadrul studiourilor Antenei 3. Este vorba de prezentarea unei liste trunchiate şi falsificate a unor absolvenţi de bacalaureat din anul 2011 în care numele unui absolvent a fost înlocuit cu numele ministrului Daniel Funeriu, prezentându-se astfel în mod fals ideea că dânsul nu ar fi promovat examenul de bacalaureat din prima sesiune în anul 1989", a spus Mustea.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii