Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Lăsaţi-l pe Botea să facă autostrada Galaţi-Brăila-Buzău-Ploieşti!

Că tot ne plictiseam, a mai apărut un non-subiect de discuţie. Este vorba despre ipotetica autostradă Galaţi-Brăila-Buzău-Ploieşti, care ar urma să fie construită... niciodată. Deocamdată, nişte politicieni s-au apucat să facă valuri pe marginea acestui subiect, pentru că nu mai e mult şi vin alegerile parlamentare din 2020.

Printre aceşti politicieni l-am remarcat şi pe mult-prea-anonimul Viorel Botea, de la PMP Brăila. Botea a băgat şi el nasul în poză alături de deputatul Cătălin Cristache, de la PMP Galaţi, cel care a venit în Parlament cu ideea construirii autostrăzii Galaţi-Brăila-Buzău-Ploieşti.

Şi s-a apucat Botea să declare că el susţine din toţi rărunchii construirea autostrăzii, că el este trup şi suflet pentru împlinirea acestui obiectiv măreţ pentru cele două judeţe vecine şi prietene - Brăila şi Galaţi.

Haideţi să vă explicăm noi cum stă treaba. În primul rând, cred că ar fi de bun simţ să nu mai discutăm despre construcţia de autostrăzi în România, atâta vreme cât în ultimii ani abia dacă s-a dat în folosinţă 1 metru de autostradă. Este jenant să vorbim despre autostrăzi în România, în condiţiile în care nu suntem în stare să rezolvăm problema WC-urilor din fundul curţii, a gospodăriilor care nu sunt canalizate, iar oamenii se spală cu apa de la fântână.

Dar sună atât de bine cuvântul „autostradă” încât politicienii nu se pot abţine să nu facă gargară pe acest subiect.

Pe cât punem pariu că nici peste 10 ani nu se va mişca vreun pai în privinţa construirii autostrăzii Galaţi-Brăila-Buzău-Ploieşti? Doar vom auzi că s-au făcut studii de prefezabilitate şi de fezabilitate şi vom urmări discuţii la talk-show-uri pe tema autostrăzilor.

Şi ca să o spunem pe aia dreaptă, autorităţile nu au niciun interes să investească în zona Brăila-Galaţi. Proiectul cu podul peste Dunăre este excepţia care confirmă regula, dar staţi să vedem dacă se va construi şi acesta.

Dar să nu îi stricăm cheful lui Viorel Botea, care deja visează cum va conduce el cu 180 km/h pe autostradă, de la Brăila la Ploieşti, fără să îl prindă radarul. (Autostrada Fără Maşini)
Categorie articol: 

Comentarii