Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Lăsaţi animozităţile politice şi bucuraţi-vă de 1 Decembrie!

Autorităţile locale le-au pregătit brăilenilor, cu ocazia Zilei Naţionale a României, o serie de manifestări la care pot participa toţi cei interesaţi. Nu vor lipsi muzica şi dansul, dar nici tradiţionala, de acum, fasole cu cârnaţi. Legat de acest eveniment, primarul Aurel Simionescu a ţinut să facă o invitaţie publică tuturor şi un îndemn de a lăsa, măcar pentru o zi, animozităţile politice deoparte: "Dincolo de ce se întâmplă în ţară, de emoţii şi rivalităţi, de cine va fi sau nu preşedinte, ziua de 1 Decembrie este a tuturor românilor şi trebuie sărbătorită ca atare. La Brăila, în afară de partea de protocol, vom avea pe platoul din faţa Palatului Administrativ şi pe Faleză mai multe activităţi menite să binedispună cetăţenii, dar şi fasole cu cârnaţi şi vin fiert. Sperăm să fie o vreme frumoasă şi lumea să iasă din casă şi să se bucure".
Manifestările încep de sâmbătă, cu un program intitulat "91 de ani de la Unirea Bucovinei cu România", derulat cu începere de la ora 10.30, de către Casa de Cultură a Municipiului Brăila, la sediul instituţiei, în colaborare cu Asociaţia Culturală "Pro Basarabia şi Bucovina" şi Şc. "Constantin Sandu Aldea". Luni, 30 noiembrie, între orele 15.00 - 17.30, cei interesaţi se pot plimba cu Tramvaiul Timpului, în care tineri îmbrăcaţi în costume tradiţionale, membri ai CLT, vor împărţi programul manifestărilor de 1 Decembrie. Marţi, 1 Decembrie, pe Platoul din faţa Palatului Administrativ, cu începere de la ora 10.00, va avea loc o întâlnire a oficialităţilor civile şi militare, urmată de un ceremonial militar, rostirea alocuţiunii de către Prefectul judeţului Brăila, defilarea Gărzii de Onoare, întâmpinarea dispozitivului de defilare, defilarea blocului de paradă şi defilarea plutonului de Muzică Militară.
Totodată, pe scena de pe Esplanada Dunării, de la ora 11.30 şi până la ora 19.00, brăilenii vor putea urmări un program cultural artistic susţinut de ansamblurile artistice din Brăila. În tot acest timp, cei care se vor afla pe Faleză vor putea mânca gratuit fasole cu cârnaţi şi se vor putea încălzi cu un pahar de vin fiert.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii