Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Kosovo si perspectiva europeana a Serbiei ar trebui tratate ca o problema combinata

Independenta provinciei Kosovo si perspectiva europeana a Serbiei ar trebui tratate ca o problema combinata, a declarat premierul ungar Ferenc Gyurcsany, in cadrul unei conferinte de presa sustinute impreuna cu Angela Merkel, cancelarul german, relateaza MTI.
Ungaria isi asuma responsabilitatea de a nu permite comunitatii internationale sa uite ca si Serbia are nevoie de liniste si pace, a explicat Gyurcsany, intrebat daca Ungaria ar putea deveni un mediator in aceasta disputa.
Merkel nu considera necesar ca vreo tara sa medieze aceasta disputa, adaugind insa ca atit Uniunea Europeana, cit si Germania ar putea profita de experienta Ungariei.
Problema provinciei Kosovo s-a aflat pe agenda discutiilor dintre cancelarul german si premierul ungar, marti, in timpul primei vizite oficiale a lui Merkel la Budapesta.
Gyurcsany a explicat ca Ungaria este mai sensibila la aceasta problema din cauza apropierii geografice de Serbia.
Cei doi oficiali au convenit ca dezbaterile politice nu au influentat relatiile economice cu Rusia.
Merkel si Gyurcsany au discutat si despre reformele in curs in ambele tari, problema referitoare la deseurile trimise ilegal de Germania in Ungaria si despre viitoarea cooperare bilaterala in domeniul pietei muncii.
Categorie articol: 

Comentarii