Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Kelemen nu răspunde la şantaj şi ameninţare

"Nu putem să nu vorbim şi despre oferta şi şantajul, dacă vreţi, (...) făcute de opoziţie. Noi am auzit că uşile se închid şi dacă nu urcăm în tren atunci vom rămâne pe peron. (...) Nu putem accepta şantajul, ameninţarea şi nu credem că se poate construi, nici acum, nici mai târziu în viitor, o construcţie politică sau orice altă construcţie în viaţa noastră publică şi politică pe ameninţare şi şantaj. Nu putem răspunde la astfel de chemări, când sunt făcute sub formă de ameninţare şi şantaj", a spus Kelemen, în replică la unele afirmaţii făcute de liderii PSD şi PNL în ultima vreme.
Acesta a subliniat că UDMR a fost şi rămâne o formaţiune politică deschisă la dialog parlamentar şi politic, dar "dialogul nu funcţionează bazat pe şantaj, pe ameninţare şi pe ultimatumuri" date prin presă.

"Atenţie, se închid uşile!"

În ceea ce priveşte coaliţia, liderul UDMR a afirmat că aceasta trebuie să-şi demonstreze majoritatea "în fiecare zi şi de fiecare dată" când se votează un proiect de lege şi construcţia va dăinui dacă există disciplină şi voinţă politică. "Dacă nu există majoritate, voinţă şi disciplină apar alte probleme şi trebuie discutat foarte serios dacă se poate guverna într-o astfel de perioadă, fără majoritate clară dovedită", a atenţionat Kelemen, arătând însă că UDMR nu este interesată în a crea instabilitate, care ar putea afecta România şi pe plan financiar.
Purtătorul de cuvânt al PNL, Mihai Voicu, a afirmat săptămâna trecută că celor de la UDMR "li se poate spune ca la metrou, «Atenţie, se închid uşile!»". "Nu vom aştepta la nesfârşit sau până în ultima clipă ca UDMR să se hotărască", a spus acesta.
Categorie articol: 

Comentarii